ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Schimbare loc de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara, sunt in CCC de 1an si asa cum mentionam firma la care lucrez nu vrea sa ma primeasca la birou inainte de a implini bebe 1an si, de fapt mi-a zis sa-mi caut de lucru. Spuneti-mi cum fac daca imi gasesc un loc de munca si vreau sa incep inainte de a implini bebe 1 an? Multumesc frumos!

Carmen Suciu
 User  Carmen Suciu
a intrebat la 21 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2012
Inaintati angajatorului o cerere de reluare a activitatii impreuna cu o cerere de demisie sau incetare cu acordul partilor. Bine ar fi daca v-ar accepta varianta a doua (banuiala mea este ca nu are de ce sa va refuze incetarea cu acordul partilor, data fiind reactia lui).

Insa problema in prezent o reprezinta refuzul angajatorului de a va intoarce la locul de munca, ceea ce contravine legii. Concediul reprezinta un drept si nu o obligatie, ca atare angajatorul nu poate ingradi dreptul salaraitului de a beneficia de el sau de a-si relua activiatea mai devreme. Este ca si cum v-ar refuza dreptul la stimulentul de insertie. Oricum, dupa finalizarea concediului, el nu are dreptul, conform OUG 111/2010, sa va concediere timp de 6 luni de la revenire, cu exceptia situatiile in care intervine reorganizarea judiciara sau falimentul angajatorului in conditiile legii.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024