ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

schimbarea conditiilor de munca,a felul muncii, a locului de munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Considerati ca o notificare a angajatului caruia i se doreste a se introduce alte atributii prin renuntarea la cele vechi, despre faptul ca o astfel de schimbare va aduce inrautatirea conditiilor de munca si atasarea de documente medicale care sa ateste ca noul loc de munca aduce un risc in plus la starea de sanatate este de bun augur ? Deja am anuntat verbal ca nu sunt de acord cu noua functie/ocupatie si ca nu doresc sa semnez nici un act aditional sau decizie in acest sens.
Mentionez ca nu este o vorba despre o situatie speciala de urgenta, nici sanctiune si nici de protectia angajatului nu este vorba, ci de o schimbare unilaterala si pe perioada nedeterminata, in institutie existand peste 20 de alte persoane care au aceeasi functie/ocupatie cu cea la care se doreste sa se faca schimbarea mea care ar putea redistribuiti fara a-mi schimba mie ocupatia/functia/meseria.

Adaugata in: Legislatia muncii
Ion Vali
 User  Ion Vali
a intrebat la 24 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului ION VALI la 27 Ian. 2015
Nu cred ca este corct acest lucru, ar trebui zugravul sa isi faca treaba lui de zugrav iar electricianul sa se ocupe de instalatia electrica. Numai daca acel zugrav este specializat si ca electrian atunci se poate discuta despre derularea acestor activitati. Insa pentru ea ar trebui sa i se incheie un al doilea CIM, separat, pentru functia de electrician. Sau daca activiatea este ocazionala si nu una dependenta, se poate merge pe conventie civila.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ion Vali
 User Ion Vali
a raspuns userului Ioana Popa la 26 Ian. 2015
Multumesc f mult pentru raspuns. Mentionez ca este un caz gen-aven un zugrav pe care il punem sa faca instalatia electrica la care mai munceste alt electrician, in schema existant inca 20 de electricieni.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 26 Ian. 2015
Modificarile de acest tip nu pot fi aplicate oricum. Functia se modifica numai cu acordul salariatului, cu exceptia cazurilor in care se pune problema unei sanctionari disciplinare cu modificarea temporara a incadrarii, in cazuri de forta majora sau ca masura de protectie a salariatului. O alta situatie in care functia poate fi modificata unilateral o constituie impunerea legala, daca ea apare. In orice alte cazuri este necesar acordul partilor exprimat prin semnarea unui act aditional la contractul de munca existent.

Locul muncii poate fi modificat temporar prin decizie de detasare sau ordin de delegare. Sunt situatii de exceptie in care ele pot fi refuzate de salariat fara a fi sanctionat disciplinar (concediu medical, de exemplu, sau CO in derulare, restrictii medicale sau alte motive obiective). Motivul referitor la existenta altor salariati care pot fi mutati la acel loc de munca nu este unul obiectiv, insa restrictiile medicale au rol foarte important.

Refuzul de a semna actul aditional nu poate fi sanctionat disciplinar, din acest punct de vedere nu ar trebui sa va faceti griji. Daca apar probleme sesizati Inspectia Muncii sau mergeti in Instanta de judecata.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024