ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Schimbarea locului de munca la un alt punct de lucru al societatii dupa reluarea activitatii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


La reluarea activitatii unei salariate dupa concediul de crestere si ingrijire copil, societatea ii poate schimba locul de munca la un alt punct de lucru din tara ? Mentionez ca punctele de lucru nu au personalitate juridica.

Betty Bolocan
 User  Betty Bolocan
a intrebat la 06 Nov. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 06 Nov. 2013
Poate face acest lucru, in cazul de fata prin delegare sau printr-un act aditional, depinde ce fel de modificare se urmareste. Daca modificarea ar trebui sa fie una permanenta atunci este necesar acordul salariatei prin semnarea unui act aditional la contractul ei de munca. Daca modificarea este una temporara, se poate dispune o delegare in conditiile stabilite in Codul muncii republicat. Delegarea se dispune prin ordin special.


Art. 42
(1) Locul muncii poate fi modificat unilateral de catre angajator prin delegarea sau detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca.
(2) Pe durata delegarii, respectiv a detasarii, salariatul isi pastreaza functia si toate celelalte drepturi prevazute in contractul individual de munca.

Art. 43
Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

Art. 44
(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. Refuzul salariatului de prelungire a delegarii nu poate constitui motiv pentru sanctionarea disciplinara a acestuia.
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.

Modificarea locului de munca poate avea drept obiectiv si protejarea salariatului in cauza.

Art. 48
Angajatorul poate modifica temporar locul si felul muncii, fara consimtamantul salariatului, si in cazul unor situatii de forta majora, cu titlu de sanctiune disciplinara sau ca masura de protectie a salariatului, in cazurile si in conditiile prevazute de prezentul cod.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024