ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Somaj dupa CCC


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara,

Am si eu cateva nelamuriri,din pacate am tot cautat raspunsuri la diferite persoane insa nu m-am lamurit mai deloc.
Eu sunt in concediu de crestere copil. Copilul meu implineste 2 ani pe 7 martie 2014.Am prins legea care prevede ca tatal sa stea acasa o luna.El este plecat in strainatate si nu poate sa vina sa isi ia concediu,asa ca ,pierd indemnizatia pe luna februarie.Eu lucrez in invatamant ca prof. suplinitor pe perioada determinata.Contractul individual de munca a incetat la sfarsitul lui august 2012,cand s-a terminat anul scolar.In anul scolar 2011-2012 nu am fost decat o luna la scoala pentru ca eram insarcinata in 4 luni si aveam probleme cu sarcina, am avut concediu medical, apoi, din noiembrie am avut condeciu de risc maternal si, din februarie am avut concediu de sarcina si lauzie.

Nu am luat in seama aceasta lege data de la 1 martie 2012, pentru ca nu ne-a anuntat nimeni cand am depus dosarul. Acum, de curand, am auzit niste mamici vorbind si...m-am interesat.Am fost la AJPIS si am vrut sa intreb despre ce se intampla daca eu nu mai am agajator si somaj iau din momentul in care copilul implineste 2 ani, deci o sa am intrerupere pe cartea de munca.O sa dau concurs de titularizare in iulie, deci as vrea somaj pana in septembrie,cand incepe scoala. Dar nu inteleg de ce sa nu pot bebeficia de somaj inca din momentul in care nu mai iau indemnizatie(adica in februarie)?In lege apare ca ,dupa indemnizatie, beneficiarul trebuie sa isi ia concediu fara plata sau sa se intoarca la serviciu....dar in cazul in care nu avem unde sa ne intoarcem? Ce facem?Nu s-a gandit nimeni la aspectul acesta?Acum,se pare ca,desi am 6 ani vechime si...nu am intrerupere pe cartea de munca...acum o sa am :(

Multumesc!


Adaugata in: Legislatia muncii
Andreea Enaru
 User  Andreea Enaru
a intrebat la 10 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 13 Ian. 2014
In momentul in care tatal intra in CIC pentru o luna concediul dvs se suspenda, incetarea lui avand loc dupa ce copilul implineste 2 ani si abia de atunci puteti depune dosarul pentru somaj. In lege apare ca CIC se suspenda la cerere sau in cazul in care realizati venituri, cat si in situatia in care tatal efectueaza acea luna conform normelor.

Nu aveti interupere, si nu va panicati cu cartea de munca pentru ca nu mai exista acest document deci oricum nu aveti ce intrerupere sa apara in ea. Iar efectuarea lunii de CIC de catre tata este o obligatie legala, dar nu o problema in vechimea dvs, si nici pentru somaj nu va fi.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024