ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

terminarea perioadei de concediu crestere copil


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


la data de 1 noiembrie 2013 s-a terminat concediul de crestere copil de 2 ani al sotiei mele dar .ea nu a primit nico instiintare de la locul de munca sa se prezinte la serviciu .Datorita relatiilor cordiale intre angajator si angajat a optat pentru u n alt loc de munca unde s-a angajat din 13 ianuarie 2014. am inteles ca pe perioada ccc CIM se suspenda . necunoscand legislatia nu stim exact care sunt procedurile pentru a nu avea surprize neplacute. va multumesc

Cibi Dan
 User  Cibi Dan
a intrebat la 03 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Feb. 2014
Nu angajatorul trebuia sa o cheme inapoi, ci ea trebuia sa revina dupa finalizarea CIC, pe baza unei cererei de reluare a activiatii. Daca nu s-a intampla asa si nu s-a prezentat la lucru dupa finalizarea concediului, foarte probabil sa i se fi suspendat contractul ca urmare a absentelor nemotivate. Ar trebui sa ia legatura direct cu el ca sa clarifice situatia.

CIM se suspenda pe durata concediului, este corect, dar suspendarea inceteaza de drept in ziua imediat urmatoare celei in care copilul implineste 2 ani, in cazul dvs acesta data a fost 2.11.2013.

In prezent ea are un cumul de functii, cat timp s-a angajat in alta parte si nu a incetat CIM initial. Iar cf. Codului fiscal va trebui sa decida care din cele doua reprezinta functia de baza, apoi sa declare la fiecare angajator care este aceasta.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024