ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Unde pot depune carnetele de munca neridicate de ani de zile la firma?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In decursul anilor au ramas la firma la care lucrez 8 carnete de munca. Pe unele am incercat sa le trimit la adresele din buletin, dar acestea s-au reintors, deoarece titularii lor nu mai locuiau la acea adresa. Am vrut sa le predau la ITM judetean, dar au spus ca nu au cum sa le primeasca. De ce nu se face o baza nationala cu carnetele ratacite (avand in vedere ca exista firme care au puncte de lucru in mai multe judete)? Daca toti cei in situatia mea ar avea unde sa predea aceste carnete, sigur multe persoane si le-ar regasi, nemaifiind nevoite sa faca atatea drumuri, si ar scapa de foarte mult stres. Ar fi atat de usor, doar putina initiativa ar trebui sa ia domnii de la ITM-urile din tara!!!

Dorina Olteanu
 User  Dorina Olteanu
a intrebat la 02 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 03 Apr. 2014
Nu va pot raspunde eu la intreabare cu "de ce?"-ul pentru ca nu tine de compententa mea si cred ca niciun consultant sau specialist HR nu va poate da un astfel de raspuns. O vad mai repede ca o intrebare retorica.

Concret insa, cartile de munca se restitutie titularului prin proces veerbal de predare-primire. Le pastrati in dosarele lor de personal pana cand acestia vor veni sa le ridice. Incercati sa luati legatura cu ei telefonic sau cu rude, cunostinte de a le lor si sa incercati sa obtineti noile adrese, astfel incat sa le trimiteti cu recomandata o scrisoare prin care sa ii invitati sa isi ridice cartile de munca. Ele NU se trimit prin posta. Ce faceti daca se pierd?! Veti fi raspunzatoare pentru ele iar fostii salariati vor ajunge in instanta ca sa reconsitutie o vechime pierduta dintr-o practica gresita.

Alte intrebari despre Legislatia muncii

TOP RASPUNSURI 2024