ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

concediu prenatal si zile legale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca nr de zile de concediul prenatal este doar de 63 de zile, si ce se intampla daca nu nasc la termen. Adica eu ar trebui sa nasc pe 05.03.2014 si am intrat in prenatal de pe data de 06.01.2014? Daca eu nasc mai tarziu de 05.03 ce ce intampla ?


multumesc!

Raluca Savin
 User  Raluca Savin
a intrebat la 27 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 27 Ian. 2014
Concediul medical prenatal sau pentru sarcina face parte din concediul de maternitate, acordat in baza OUG 158/2005, la fel ca si cel postnatal sau de lauzie. Conform prevederilor acestui act normativ durata concediului de maternitate este de 126 de zile. persoanele asigurate au obligatia de a efectua minim 42 de zile de concediu de lauzie din durata totala a concediului de maternitate. Ceea ce inseamna ca pentru concediu prenatal pot beneficia de maxim 84 de zile calendaristice.

Concediul se acorda la recomandarea medicului, pe baza certificatului medical. Se pot acorda si toate cele 126 de zile dupa nastere, legea nu interzice acest lucru. Medicul trebuie sa acrode concediul de asa natura incat la data nasterii sa puteti efectua cele 42 de zile de lauzie.

Daca durata concediului de lauzie va fi mai mica de 42 de zile, pentru persoanele care indeplinesc conditiile de acordare a concediului de maternitate cat si a celui pentru crestere copil, cel din urma nu se mai acorda.

Tinand cont de datele prezentate dvs, nu aveti de ce sa va faceti probleme. Pana la data nasterii aveti 59 de zile de concediu prenatal, care poate fi prelungit, daca va fi cazul, de catre medic, pana la maxim 84 de zile, insa nu se va ajunge pana acolo. Iar zilele de concediu de maternitate ramase le puteti efectua in perioada de lauzie.

Alte intrebari despre Motivarea angajatilor

TOP RASPUNSURI 2024