ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cumul de functii in institutie publica


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua! Sunt incadrata ca inspector asistenta sociala la primaria de domiciliu. Suplimentar ma ocup de: responsabil urbanism pt care primesc 15% indemnizatie, desi fac munca de tehnician de urbanism; responsabil achizitii publice, unde primesc intre 15-25% pe luna, functie de activitati, comp cu 3 persoane, in care eu fac 90% din munca; resurse umane cu dispozitie din septembrie 2013,desi activitatea o fac din 2003 fara remuneratie (70% din activitate); proiecte, investitii, derulare contracte, pana la receptia finala, neremunerata. In organigrama este post de resurse umane (functie publice unica) vacant si un post la proiecte si investitii,(contractual) tot vacant. La comp. finaciar contabil sunt 4 persoane, alimentare cu apa 3, eu lucrez singura in 5 domenii diferite. In decembrie am fost promovata in treapta a 3 de salarizare, insp. principal. Mentionez ca am 24 de ani vechime in primarie, din care 18 ca bibliotecar, desi din 2001 am preluat mare parte din sarcinile de mai sus, fara remuneratie, in iulie 2008 am fost mutata pe functia contractuala de asistent social cu studii medii. Mentionez ca de urbanism ma ocup din anul 1995,14 ani nu am primit nici un leu la sal,desi am dispozitie din mai 2007,am fost platita cu 01.01.2009; la achizitii sunt din august 2007, dar nu am fost platita pana in 2012 inj functie publica am fost mutata cu 01.12 2010 iar in dec 2013 a fost prima si ultima mea promovare in treapta mentionez ca in plus fac o parte din munca viceprimarului si unele din atributiile secretarului.. Este corecta procedura pe care o aplica de mai multi ani conducerea primariei? Daca ii actionez in instanta pentru abuz si munca fara plata pot castiga, si daca da, pe ce motivatie?

Georgeta Frujina
 User  Georgeta Frujina
a intrebat la 04 Apr. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 07 Apr. 2014
Din relatarea dvs inteleg ca derulati munca aferenta mai multor functii desi sunteti incadrata pe o cu totul alta functie. Conform legii, in calitate de personal contractual, ar trebui sa aveti contracte separate pentru fiecare functie ocupata, cu salariul corespunzator si fisa postului adecvata functiei ocupate.

Totodata, pe perioada in care ati ocupat pozitia de functionar public nu aveati in mod normal voie sa realizati cumul de functii in aceeasi unitate bugetare, cu exceptia cazurilor expres prevazute de legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei ?n exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi ?n mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

O sesizare puteti depune la ITM si puteti declansa o actiune in instanta de judecata daca sunt drepturi neacordate conform legii, de-a lungul existentei relatiei de munca, sau care inca nu vi se respecta. Inclusiv de natura salariala.

Alte intrebari despre Motivarea angajatilor

Expertii nostri
violeta Georgescu
Gratiela Petrescu Marius Ion Radu Anton alexei delimart G Stancu George Andreescu
TOP RASPUNSURI 2024