ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

transferul de la 8/zi la 4/zi


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua. Lucrez la un supermarket. Am fost obligata sa fac o cerere precum ca doresc transferul de la 8/zi la 4/zi pe o perioada nedeterminata si as dori sa stiu daca in momentul in care nu voi semna acel act aditionat care urmeaza sa il semnez ma poate afecta cu ceva faptul ca am intemeiat cererea respectiva? La noi firma nu da somaj, obliga angajatul sa isi dea demisia.

Danila Andra
 User  Danila Andra
a intrebat la 10 Mai. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 10 Mai. 2012
Nu va poate obliga angajatorul sa inaintati o cerere care ar reflecta initiativa dvs prinvind schimbarea unui anumit element contractual. Daca programul companiei s-ar modifica prin regulamentul intern de la 8 la 4 ore pe zi, atunci modificarea programului dvs. de lucru zilnic s-ar face prin decizie. Altfel, se face prin act aditional, ceea ce inseamna ca ambele parti ar trebui sa agreeze asupra respectivei schimbari.

Valabil si in cazul demisiei, angajatorul nu va poate obliga sa faceti acest pas, dat fiind statutul demisiei de act de vointa a salariatului privind incetarea raportului de munca. Daca angajatorul doreste sa inceteze raportul de munca dar angajatul nu doreste sa isi dea demisia sau sa inceteze prin acordul partilor, angajatorul ar trebui sa gaseasca o cale legala de incetare a contractului, o concediere eventual prin desfiintarea postului. Probabil angajatorul doreste sa evite astfel de proceduri, ele fiind destul de complicate, fapt pentru care recurge la "presiuni" asupra angajatului de a-si da demisia.

Alte intrebari despre Motivarea angajatilor

Expertii nostri
Ioana Popa
Marius Ion Viviana Serni Radu Anton alexei delimart G Stancu violeta Georgescu
TOP RASPUNSURI 2024