ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Oferta de schimbare a pozitiei in cadrul aceleiasi companii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara
Va rog sa ma ajutati cu o pozitie oficiala privind oferta de schimbare a pozitiei in cadrul aceleiasi companii.

De curand am semnat o oferta de schimbare a pozitiei in cadrul aceleiasi companii din cauza faptului ca pozitia actuala a fost restructurata insa nu am primit nicio decizie de restructurare deoarece a fost organizat un interviu pentru o noua pozitie in aceleasi conditii salariale si grad.

Dupa interviu, am fost numit pe e-mail in noua post fara a semna inca actul aditional. Totusi, din cauza unor abuzuri interne, m-am razgandit si nu doresc sa mai trec pe noul post.

Vreau sa stiu daca este legal sa ma razgandsc nesemnand inca actul aditional si daca in aceste conditii mai primesc decizia de restructurare pe vechiul post (presupunand ca angajatorul nu a operat deja trecerea pe noul post), fapt care imi ofera dreptul la salariile compensatorii si ajutorul de somaj (cel putin teoretic).

Mentionez ca in oferta primita nu este mentionat ca fiind parte integranta al CIM sau CCM.

Multumesc mult pentru raspuns.



Sorin Apostol
 User  Sorin Apostol
a intrebat la 22 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Sorin Apostol la 29 Mai. 2014
Art. 64
((3) Salariatul are la dispozitie un termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea angajatorului, conform prevederilor alin. (1), pentru a-si manifesta in scris consimtamantul cu privire la noul loc de munca oferit.
(4) In cazul in care salariatul nu isi manifesta consimtamantul in termenul prevazut la alin. (3) , precum si dupa notificarea cazului catre agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca conform alin. (2), angajatorul poate dispune concedierea salariatului.

Daca va razganditi in situatia data angajatorul va relua procedura de concediere de la zero si va trebui sa solicitati in scris renuntarea la acest loc de munca alternativ sau prin nesemnarea actului aditional.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sorin Apostol
 User Sorin Apostol
a raspuns userului Ioana Popa la 23 Mai. 2014
Multumesc pentru raspuns. Inteleg deci ca am dreptul sa ma razgandesc si chiar daca am semnat initial oferta, am dreptul sa ma razgandesc si daca nu semnez actul additional, angajatorul va relua procedura de concediere. Corect?

Multumesc mult.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 23 Mai. 2014
Nu primiti decizie de incetare, de desfiintare a postului, odata ce ati acceptat propunerea lor pentru ocuparea altui post. Daca ati fi refuzat oferta atunci intrati in preavizul legal si ati fi incetat raportul de munca dupa efectuarea lui. Angajatorul va fi nevoit sa reia procedura de concediere, atat timp cat dvs renuntati la postul oferit si va trebui sa ii comunicati acest lucru de preferat in scris.

Oferta de munca nu face parte din CCM, nu are nicio legatura cu acesta, si nu face parte nici din CIM. Este oferta de munca, nu are cum sa faca parte din contract. Dupa acceptarea ei se incheie act aditonal prin care se modifica elementele contractuale vizate.

Alte intrebari despre Contract de munca

TOP RASPUNSURI 2024