ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ore suplimentare in cadrul armatei M.A.I.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca se lucreaza pe ture de 24 cu 72 liber, intr-o luna (cu 31 zile) de zile se executa 8 ture (8x24=192), in acea luna sunt 21 zile lucratoare (21x8=168). Diferenta orelor ar trebui sa fie ore suplimentare (192-168=24) . Dupa lege aceste ore suplimentare ar trebui acordate (liber o tura) luna viitoare? Dar in cazul cand se vine la serviciu din timpul liber , acele ore sunt separate de celelalte? Sau ar trebui cumulate? Daca se lucreaza in sarbatorile legale (craciun, revelion, sf. pasti) si in zilele de wekend ar trebui sa se acorde dublu ore suplimentare? exemplu: duminica la tura 24 ore, se ponteaza 48? Multumesc !

User User
 User  User User
a intrebat la 28 Feb. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului user user la 05 Mar. 2014
Fiind vorba de un salariat in cadrul MAI, deci in sistemul de stat, munca suplimentara si chiar si cea din weekend sau sarbatoari legale se compenseaza exclusiv prin timp liber, nu se acorda sporuri pentru anul 2014.

Art. 9 - OUG 103/2013
(1) ?n anul 2014, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar ?ncadrat ?n funcţii de execuţie sau de conducere, precum şi munca prestată ?n zilele de repaus săptăm?nal, de sărbători legale şi ?n celelalte zile ?n care, ?n conformitate cu reglementările ?n vigoare, nu se lucrează, ?n cadrul schimbului normal de lucru, se vor compensa numai cu timp liber corespunzător.

Este o limitare in baza bugetului de stat stabilit pentru anul in curs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului user user la 03 Mar. 2014
In programul de care faceti vorbire intr-adevar se pot efectua mai multe ore intr-o luna iar in luna urmatoare mai putin decat cel normat, motiv pentru care aceste ore se compenseaza de la o luna la alta , dvs in pontaj veti fi trecut doar cu nr, normat de ore din luna respectiva,Pentru lucru in zilele de repaus saptamanal sambata si duminica intr-un program de lucru in ture asa cum lucrati dvs. in baza codului muncii se acorda un spor de WK-end care se negociaza de la un angajator la altul .Daca sunteti solicitat sa veniti la munca pe timpu dvs. liber si veniti, va dati acordul , atunci orele sunt lucrate in regim suplimentar si se recompenseaza cu ore libere platite in urmatoarele 60 de zile sau cu spor ce nu poate fi mai mic de 75% potrivit codului muncii. republicat.
Pentru lucru in zile de sarbatori legale sporul este de 100% sau liner in urmatoarele 30 zile
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
User User
 User User User
a raspuns la intrebare la 03 Mar. 2014
nu ma poate ajuta nimeni?????

Alte intrebari despre Timp de munca

TOP RASPUNSURI 2024