ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pensie de urmas


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sotul a primit pensie de urmas dupa tatal sau..pe atunci fiind la liceu..dar a intrerupt liceul si nu a anuntat,apoi ia venit decizie sa inapoieze bani..a inapoiat la momentul respectiv o parte ..iar acum dupa 8 ani de zile ia pus propire din salariu..de 8 luni de zile..dar acum nu ne mai descurcam cu ce bani mai ramane..acum avand si copil..putem face ceva sa nu ii mai opreasca din salariu?

Adaugata in: Pensii Pensie de urmas
Valy Valy
 User  Valy Valy
a intrebat la 27 Ian. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Caluian Cristina
 User Caluian Cristina (Legal Advisor, HEINRIG IMPEX)
a raspuns la intrebare la 30 Ian. 2015

Singura posibilitate de a scapa de plata ar fi daca a intervenit prescriptia. Dar este greu sa se pronunte cineva pe cazul dvs. fara sa vada concret documentatia. Angajatorul actual sau oricare alt angajator va fi obligat sa retina sumele pe care executorul le cere. Altfel, daca nu ar face aceasta, angajatorul ar fi el obligat la plata, ca tert poprit.

In astfel de cazuri, atunci cand persoana nu are venituri de executat (salariu spre ex) se poate ajunge pana la executarea eventualelor bunuri mobile si imobile ale datornicului.

Ca sa va asigurati ca nu a intervenit prescriptia si poate ati avea posibilitatea sa scapati de aceasta restituire, mergeti la un avocat sa va vada actele.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2015
Pensia de urmas se acorda copiilor pana la varsta de 16 ani si daca acestia isi continua studiile intr-o forma de invatamant organizata potrivit legii, pană la terminarea acestora, fara a depasi varsta de 26 de ani. Plata pensiei inceteaza in situatia in care aceste conditii nu mai sunt indeplinite. Este obligatia beneficiarului de pensie de urmas sa anunte daca a intervenit o modificare.
In situatia sotului dumneavoastra acestea sunt sume necuvenite si trebuiesc restituite.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024