ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinta eliberata cu stagiu incomplet


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua

in vederea intocmirii dosarului de pensionare, am solicitat de la fostii angajatori adeverinte de stagiu cotizare, De la un angajator, lipsesc contributii pentru lunile ianuarie si februarie 2005, interval in care eram angajata cu contract de munca, (inregistrare si in carnetul de munca). Cand am solicitat raspuns, printr-o adresa scrisa, mi s-a raspuns ca nu gasesc in arhiva documente cu care au fost facute platile pentru aceste luni,
Mentionez ca am trimis copii dupa carnetul de munca, dupa actele aditionale inregistrate la ITM, mi-am primit drepturile salariale pentru aceste luni.
Nu inteleg cum inainte si dupa februarie 2005, au gasit documenete si pentru aceste doua luni nu le gasesc in arhiva. Informez ca sitatia este valabila pentru mai mult de 5o de angajati ai firmei, din acea perioada.
La cine ar trebui sa ma adresez pentru a putea recupera cele doua luni de contributii? Arhiva se afla in gestiunea firmei unde am lucrat.

Luciana Radu
 User  Luciana Radu
a intrebat la 03 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Luciana Radu
 User Luciana Radu
a raspuns userului adriana iancu la 10 Mar. 2016
Multumesc pentru raspuns, vreau sa va mai intreb daca acest lucru ma afecteaza la calcularea cuantumului punctului de pensie, pentru anul 2005, pentru ca lipsesc totusi doua luni de contributii, iar veniturile din 10 luni se vor imparti la 12 luni de contributii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 04 Mar. 2016
Pe dumneavoastra ca salariat nu va afecteaza la stagiul de cotizare daca angajatorul a retinut si nu a platit contributia la pensie (CAS). Pentru asta trebuie ca angajatorul sa depuna macar declaratia nominala individuala cu contributiile lunare datorate.
Legea 263/2010
Art. 19
(1) Constituie stagiu de cotizare perioadele de timp pentru care asiguratii datoreaza si/sau platesc contributii de asigurari sociale in sistemul public de pensii din Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile sau conventiile internationale la care Romania este parte.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024