ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Adeverinte cu sporuri nepermanente


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Tot mai multi pensionari solicita Adeverinte cu sporuri care nu aveau un caracter permanent, perioada solicitata fiind inainte de 2001, stiind ca din aprilie 2001 cas se calculeaza la salariu brut, Va rog sa-mi spuneti daca solicitarea acestor adeverinte este legala?


Sabrina Popescu
 User  Sabrina Popescu
a intrebat la 17 Nov. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Nov. 2014
La solicitarea salariatului sau a fostului salariat angajatorul are obligatia de a elibera adeverinta solicitata de acesta pentru perioada cat acesta este sau a fost angajatul sau in baza art. 34 alin. (5) din Codul muncii.
Avand in vedere ca la stabilirea dreptului la pensie se iau in calcul numai sporurile cu caracter permanent care, dupa data de 1 aprilie 1992 au facut parte din baza de calcul a pensiilor conform legislatiei anterioare, aceste adeverinte sunt inutile.
Art. 165 Legea 263/2010
(1) La determinarea punctajelor lunare, pentru perioadele anterioare datei de 1 aprilie 2001, se utilizează salariile brute sau nete, după caz, ?n conformitate cu modul de ?nscriere a acestora ?n carnetul de muncă, astfel:
...
(2) La determinarea punctajelor lunare, pe l?ngă salariile prevăzute la alin. (1) se au ?n vedere şi sporurile cu caracter permanent care, după data de 1 aprilie 1992, au făcut parte din baza de calcul a pensiilor conform legislaţiei anterioare şi care sunt ?nscrise ?n carnetul de muncă sau sunt dovedite cu adeverinţe eliberate de unităţi, conform legislaţiei ?n vigoare.
...



Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024