ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ani de pensionare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt nascut in 31.01.1956 in cimpul munci din 1974 si actual muncesc. Grupa 2 de munca, in acest interval am doua perioade de grupa 1 de munca cu 75% respectiv 6 ani cistigat prin hotarire judecatoresc iar din 1990 pina in 1996 inca 6 ani tot cu 75%. Am lucrat la fabrica de Conductori Emailati Zalau. Ulitimi 6 ani s-a incadrat tot personalul fabrici. Acum mi-am depus dosarul pentru pesionare si casa de pensii din Zalau nu ia in cosiderare grupa 1, dupa formula veche care s-a aplicat pana in 2011, adica la 12 ani grupa 1 castigi 6 ani. Ei iau toata perioada cu forma noua adica cu punctaj, consider ca nu este corect, pentru ca am colegi din aceasta fabrica sunt pesionati de drept.

Am fost sfatuit sa dau in judecata Casa de pensi din Zalau.

Va multumesc!

Karoly Tatay
 User  Karoly Tatay
a intrebat la 07 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Mar. 2013

Beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru conditii speciale numai daca unitatera se gaseste in aceasta lista.In caz ca nu , nu stiu ce sanse de castig aveti in instanta.
Anexa 3 la legea 263 din 2010
UNITÄ‚Å¢ILE
care au obţinut avizul pentru ?ndeplinirea procedurilor şi criteriilor de ?ncadrare ?n condiţii speciale, ?n conformitate cu prevederile Hotăr?rii Guvernului nr. 1.025/2003 privind metodologia şi criteriile de ?ncadrare a persoanelor ?n locuri de muncă ?n condiţii speciale, cu modificările şi completările ulterioare

Incercati sa faceti si cerere de chemare in judecata a casei de pensie daca aveti o decizie de respingere a dosarului si motivele care au stat la baza deciziei .
Oricum dupa data de 01,04.2011 grupa I a de munca s-a valorificat la reducerea varstei de pensionare pentru conditii deosebite daca activitatea sau locul de munca nu se regaseste la exceptia de la art 30 al.1 din legea 263 din 2010
.E bine sa fiti foarte bine informat inainte de a incepe un astfel de demers.
Art. 158 din legea 2673 din 2010
(1) Perioadele de vechime in munca realizate in grupele I si a II-a de munca pana la data de 1 aprilie 2001 constituie stagiu de cotizare in conditii deosebite, in vederea reducerii varstelor de pensionare, cu exceptia celor realizate in activitatile care, conform prevederilor art. 30 alin. (1), sunt incadrate in conditii speciale.
(2) Adeverintele care atesta incadrarea persoanelor in fostele grupe I si/sau a II-a de munca sunt valorificate, numai in situatia in care au fost emise conform legii, pe baza documentelor verificabile intocmite anterior datei de 1 aprilie 2001.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024