ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ani lucrati in timpul facultatii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


cati ani vechime se considera la pensie daca am facut facultatea la zi 4 ani (inginer cu diploma licenta)si in acelasi timp am lucrat 8 ore cu contract de munca pe perioada nedeterminata?

Adaugata in: Pensii
Bogdan Linda
 User  Bogdan Linda
a intrebat la 19 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 20 Mai. 2015
Facultatea nu se ia in considerare ca stagiu asimilat pensionarii, atat timp cat ati realizat stagiu efectiv in conditiile legii, adica pe baza unui contract de munca. Se va lua in calcul doar perioada lucrata in timpul facultatii. Daca ati avut contract toti cei 4 ani atunci vechimea este de 4 ani dar bazata pe perioada lucrata. Daca perioada lucrata este mai mica, atunci si anii de vechime realizati pe parcursul facultatii vor fi implicit mai mici, la fel si stagiul de cotizare.

Art. 49 - legea 263/2010.
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
....
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma;
....
(3) Persoanele prevazute la alin. (1) beneficiaza de perioadele asimilate daca in aceste perioade nu au realizat stagii de cotizare in conditiile prezentei legi.
....

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 19 Mai. 2015
Stagiul de cotizare se calculeaza doar pentru una din situatiile in care va aflati in perioada respectiva iar la calculul punctajului la pensie se cumuleaza veniturile realizate cu ceea ce vi se cuvine conform legii pentru facultatea la zi.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024