ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

arhiva SCM Intreprinderea de Retele Electrice Constanta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Ma numesc Botezatu Nicolae, sunt nascut in luna august 1958 si urmeaza sa-mi depun dosarul de pensie in aceasta vara.
Am vechime in munca 37 ani si 4 luni, din care grupa I-a 2 ani si 3 luni iar grupa II-a 17 ani si 8 luni.
Cele 3 luni de grupa I care depasesc pragul de 2 ani sunt reportate la grupa II-a unde voi insuma exact 17 ani si 11 luni.
Sa inebunesti nu alta...17 ani si 11 luni, care concretizati in scaderea varstei de pensionare inseamna 3 ani si 6 luni.
Aici, prin amabilitatea catorva colegi de forum , mi s-a "spus" ca si acel an din intervalul 16-18 ani grupa II-a ar insemna o reducere de 3 luni.
Sa dea Dumnezeu sa fie asa...
In anul 1980, am urmat cursurile de calificare electrician energetic, organizate prin Ministerul Enegiei Elelectrice la acea vreme MEE si sub forma de curs seral,
fara scatere din productie, la Liceul Energetic Constanta,
Clar, erau alte vremuri, fara interpretari , mult mai eficiente pentru formarea profesionala.
Care este intrebarea mea?
Ca sa pot urma aceste cursuri a trebuit sa fiu angajat muncitor necalificat la Santierul de Constructii Montaj al Intreprinderii de Retele electrice Constanta.
Au trecut ataia ani si pentru ca sunt pus in situatia de mai sus (ma refer la stagiile de vechime) am cautat sa gasesc arhiva SCM IREC dar ... degeaba.
Mentionez ca nu am fost incadrat cu carnet de munca (veneam de la un liceu de Constructii Navale si aveam nevoie de ... negatie).
Cine are varsta apropiata cu a mea, stie ce vreau sa spun.
Luand cursul cronologic, "transformarile" IREC au fost:
-1990: Noiembrie se īnfiinţează Regia Naţională de Electricitate ? RENEL. IRE-urile devin Filiale de Reţele Electrice (FRE-uri);
-1998: Urmare a restructurării survenite prin aplicarea HG 365/03.07.1998 de reorganizarea RENEL se īnfiinţează Compania Naţională de Electricitate (CONEL). CONEL avea īn componență trei filiale: S.C. Termoelectrica S.A ? pentru producerea de energie electrică și termică īn termocentrale; S.C. Hidroelectrica S.A. ? pentru producerea de energie electrică īn hidrocentrale și S.C. Electrica S.A. ? pentru distribuția și furnizarea energiei electrice.
2000: CONEL, a fost īmpărțită īn societăți comerciale independente aflate integral īn proprietatea statului: S.C. Termoelectrica S.A., S.C. Hidroelectrica S.A., S.C. Electrica S.A. și C.N. Transelectrica S.A. cu rol de Operator de Transport și Sistem, avānd ca filială cu personalitate juridică S.C. OPCOM S.A. Ca efect al acestei divizări, CONEL a fost desființată.
2001: Īn baza HG 1342/27.12.2001, privind reorganizarea SC Electrica SA, se īnfiinţează 8 Societăţi Comerciale. Electrica SA a fost īmpărţită īn 8 filiale, după cum urmează:
1. Electrica Transilvania Nord (cu sediul la Cluj-Napoca)
------+++++-----
8. Electrica Dobrogea (cu sediul īn Constanţa)
-2005: Filialele Electrica Banat, Electrica Moldova, Electrica Oltenia şi Electrica Dobrogea au fost privatizate īn procent de 51%,
Electrica SA rămānānd acţionar la acestea.
Si tot asa pana la actualul ENEL.
Si acum nebunia...
Enel are arhiva IREC mai putin SCM, ITM-ul ... da din umeri (m-au trimis la Judecatorie), Judecatoria m-a trimis la niste firme cu sedii de subsol care firme sunt detinatoare de arhive (sau cum s-or numi)
si tot asa de inebunesti, nu alta.
Bun, la mine este vorba de cateva luni, sa-mi dea Domnul sanatate, vor trece curand, prea curand, dar cei care cauta aceasta arhiva pentru a-si dovedi vechimea si ar fi vorba de ani buni, acestia ce fac?
Ce tara, Doamne iarta-ma este asta?
Cautam astfel de documente si cand dau peste un fel de ...functionari simtim de parca am fi infractori.
OK, astia suntem noi, cei din Romanica.
Totusi daca cineva m-ar pute ajuta, indruma, sfatui, i-as fi cu adevarat recunoscator.
Va rog!
Scuzati "romantzarea"...
Multumesc!



Adaugata in: Pensii
Nicolae Botezatu
 User  Nicolae Botezatu
a intrebat la 16 Ian. 2018
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024