ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul pensie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A







M-am pensionat incepind cu data de 18.09.2013,anticipat. In decizia de pensionare era mentionat ca au fost puse in calcul sumele reprezentind regimul marit de lucru (program de 10 ore) program xcare s-a practicat in mod constant in sectorul constructii in care am lucrat.Intrucit adeverintele depuse la dosar contin sumele ?altele decit cele inscrise in cartea de munca? sumele neluate in calcul contin plata orelor suplimentare plus sumele corespunzatoare indicilor supraunitari de salarizare pentru 10 ore.In baza Decretului 389/1972 CAS s-a platit la salariul brut deci si pentru aceste sume.Acest aspect a fost luat in considerare de Inalta Curte de Casatie si Justitie care prin Deciziile nr.19/2011 si 5/2010 hotaraste ca sumele despre care vorbim trebue luate in calculul pensiei.
In aceasta baza am depus in termen legal contestatie la Comisia de Contestatii.
Pe data de 18.11.2013 am primit o alta Decizie cu acelasi numar,revizuita,cu stabilirea corecta a timpului de munca in grupa II a ,rezultind o reducere a pensiei cu 50 lei si o prelungire a perioadei de penalizare. Revizia se refera lao adeverinta pe care nu era trecut nr.actului intern in baza caruia s-a acordat gr.II de munca.Mentionez ca am colegi care s-au pensionat cu citiva ani in urma si care au prezentat acelasi tip de adeverinta (de la aceeasi firma si aceeasi perioada)si a fost luata in considerare de catre Casa de Pensii.M-am adresat in scris firmei dar am primit un raspuns evaziv.
Deci: 1.Este necesar sa depun o contestatie si la Decizia revizuita ?
2.Ce pot sa fac pentru a obtine adeverinta corecta astfel incit sa-mi fie recunoscut timpul lucrat in grupa II a .? Ce pot sa fac in situatia ca nu o obtin totusi ?
3.In functie de raspunsul primit de la Comisia de Contestatii ma voi adresa Instantei de judecata.
Cum pot obtine plata eventualelor sume ,retroactiv,de la data emiterii Deciziei de pensionare ?


Valentin Biga
 User  Valentin Biga
a intrebat la 05 Dec. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 
Expertii nostri
violeta Georgescu
Viviana Serni Ioana Popa George Andreescu Gratiela Petrescu Marius Ion G Stancu
TOP RASPUNSURI 2024