ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calcul punctaj pensie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Realizez venituri din mai multe contracte de munca. Prin insumarea acestor venituri depasesc suma aferenta celor 5 castiguri medii pe economie. Mi se retine, conform legii, CAS la fiecare loc de munca. La calculul pensiei mi se iau in calcul mai mult de 5 puncte?

Adaugata in: Pensii Calcul punctaj
Liliana Popescu
 User  Liliana Popescu
a intrebat la 21 Sep. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Gabriela Arghir
 User Gabriela Arghir
a raspuns la intrebare la 24 Sep. 2012
Cum este cu cele 5 salarii medii pe economie? Cum se calculeaza? Daca suma acestor venituri depaseste 5 sal. medii pe economie, ce se intampla?Ma lamuriti si pe mine? Dar pe scurt si pe intelesul tuturor.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Sep. 2012
In Monitorul Oficial nr. 725/26 octombrie 2007, a fost publicat Ordinul nr. 1646/2007 al ministrului economiei si finantelor pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor reprezentand contributie individuala de asigurari sociale retinuta de la asigurati, platita in plus fata de plafonul maxim admis prin prevederile Legii privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, pe perioada de timp in care a fost instituit plafon maximal de calcul al bazei de impunere.

Conform procedurii, pentru restituirea sumei reprezentand contributie de asigurari sociale platita in plus fata de plafonul maxim admis, solicitantii ? persoane fizice care au drept de restituire ? vor depune la Casa Nationala de Pensii si alte Drepturi de Asigurari Sociale o cerere pentru certificarea dreptului la restituire, sumele fiind restituite in conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala.

In cazul in care aceasta cerere a fost aprobata, iar dreptul la restituire a fost confirmat, solicitantul va formula si va depune la organul fiscal competent o cerere de restituire a sumelor in cauza.

De mentionat ca in cazul in care organul fiscal competent constata existenta unor obligatii fiscale restante ale solicitantului, sumele solicitate se vor restitui numai dupa efectuarea compensarii acestor obligatii restante.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024