ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Calculul pensie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt Pecheanu E. Dana si doresc sa va duc la cunostinta o nedrepate facuta de Comisariatul de protectia consumatorilor Sibiu.
In conformitate cu SENTITEI CIVILE NR. 419/CA/02/Iulie 2008 emis de Judecatoria Alba Iulia am fost pusa in drepturile legale privind incadrarea prfesionala de Consilier A1/1

Am fost angajata la aceasta institutie din anul 1986 Aprile, institutie care si-a schimbat de-a lugul timpului denumiriile.

Ca urmare a unor abuzuri politice facute la timpul acela, am fost destituita din functia de Director a insitutiei si trecuta in functie de executie pierzandu-mi gardele profesionale obtinute intre anii 2001 Aprilie -2007 Septembrie .

Cu toate ca au trecut aproape patru ani de la emiterea sentitei nu s-au facut demersurile necesare de aducere la indeplinire a acesteia .
Acest lucru l-am costata dupa depunerea Dosarului de pensie la data de 16/ noembrie 2012 iar calculul pensiei nu a fost facut de casa de pensii Sibiu din cauza lipsei .
Din data de 20 ianuarie 2013 m-am adresat pe cale amiabila institutiei sa rezolve documentele necesare ptr a se lau in calculul pensiei incadrarea dobandita prin HG.
In 06.03.2013 am depus in scris nemultumirea mea dar nici pana acum nu am primit un raspuns.

Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac si unde sa ma sdresez ca sa-mi pot recupera drpturile legale de calcul a pensiei.

Mai jos se alfla mai detailiat reclamatia mea facuta la protectia consumatorilor Sibiu:

Prin urmare va rog a-mi rezolva cat se poate de urgent refacerea acestei greseli si a-mi dovedi cu documente :
In rectificarea carnetului meu de munca incepand cu la 1 Aprilie 2001 salariul de 3 300 000 lei cu calitatea de CONSILIER A1 1 nu reflecta realitatea atata timp cat 3 400 000 lei i-a fost acordat celui care m-a inlocuit pe critere politice .
1. 3 300 000 lei avea incadrarea Directorul Adjunct al institutie dar eu nu am detinut niciodata aceasta calitate de Director Adjunct.


2. modul de calcul si statul de plata pe baza caruia mi s-au calculat diferenta de bani ce mi s-au cuvenit ca urmare a recunosterii calitatii de Consilier categoria A,clasa1,gradul 1 pentru perioda de 01.04.2001 -30.09.2007 in functie de rata inflatiei la data platii efective .

3. Solicit acest lucru pentru ca abia in data 29 Decembrie 2010 am intrat in posesia sumei de 24426 lei suma care trebuia sa imi fie virata in contul meu la data de 20.03.2009 nu in contul Executorului.

4. Dovada actualizarii noi sume rezultate din noul calcul pana la data trimiterii banilor in Contul Executorului cu indicele inflatiei .

5. Solicit actualizarea noi sume de in functie de rata inflatiei la data platii efective adica la 29 Decembrie 2010.

6. Dovada trimiterilor Rectificativelor catre Casa de Pensi , finante , somaj, casa de sanatate, ITM SIBIU privind inscrierea si recunoasterea a calitaii de Consilier categoria A,clasa1,gradul 1 cu toate modificarile ce se impun asupra pozitiilor in ordine cronologica si cu salariu corespunzator(3 400 000 lei) incepand cu data de 01.04.2001-30.09.2007.

Deoarece Calculul Pensiei mele a reesit eronat datorita lipsei trimitrii de partea d-voastra a documentelor necesare catre institutiile mentionate mai sus eu in acest moment sunt privata de drepul meu correct de calcul financiar afferent calculului final al pensiei la limita de varsta..

Pentru ca eu am depus in termen la Casa de Pensii Sibiu CONTESTATIE referitor la modul de calcul eronat al pensiei va rog a pune la dispozitie acestei institutii in cel mai scurt timp documentele legale referitoare le punerea in drepturi conform Sentitei Judecatoresti civile nr 419/CA/.


Sper ca d-voastra recunosteti ca in urma cu trei saptamani ,v-am adus la cunostinta verbal problema mea dar pana acum nu am primit decat informatii verbale de incercare a-mi rezolva problema.
D-na VALENTINA SICOE ?INSPECTOR ALBA pe accea vreme contabila pe Judetele Sibiu si Alba refuza categoric a-mi pune la dispozitie toate aceste documente fapt pentru care resppectuos ,
Va rog a ma ajuta sa-mi castig dreptul legal de calcul al pensiei .

Va rog a-mi intelege problema in sensul real a nivelului in care ma gasesc datorita neconcordantelor dintre inscrisurile din Cartea mea de munca si documentele de raportare catre Casa de Pensii Sibiu trimise de catre institutia
Protectia Consumatorilor Sibiu.

Tin sa mentionez ca atat Hotararea Judecatoreasca cat si rectificarea Carnetului de munca au fost déj? prezentate in copii la Comisariatul pentru. Protectia Consumatorilor Sibiu


Multumesc,
Dana Pecheanu


Adaugata in: Pensii
Dana Pecheanu
 User  Dana Pecheanu
a intrebat la 16 Apr. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Apr. 2013
Din cate inteleg dumneavoastra va referiti la perioada 01,04,2001 -30.09.2007.E bine sa stiti ca pentru perioada respectiva nu se iau in calcul la pensie drepturile salariale inscrise in carnetul de munca , se au in vedere veniturile brute realizate pentru care s-a contribuit in sistemul asigurarilor sociale.Aceste venituri se regasesc in declaratiile individuale depuse de angajator la casa de pensii la vremea respectiva. Pe baza sentintei civile ,angajatorul ar fi trebuit sa vina cu declaratii rectificative.Solicitati de la casa de pensie fisa de calcul care a stat la baza calculului pensiei si verificati daca in perioada contestata s-au avut in vedere corectiile salariale dobandite in instanta.
In caz ca nu, puteti actiona in instanta angajatorul pentru nepunerea in aplicare a sentintei civile.
Datele inscrise in carnetul de munca se iau in calcul pana la data de 01.04.2001, data la care a intrat in vigoare Legea 19 din 2000, legea pensiilor.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024