ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Care este data de la care operam corect un act aditional de modificare norma?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Va deranjez cu urmatoarea speta. Avem o salariata care a figurat in concediu medical paa la data de 21.08.2014. Astazi, 22.08.2014 ne-a adus decizia medicala cu drept de munca maxim 4 ore, grad invaliditate III. Urmeaza in saptamana urmatoare sa depuna dosarul la CASMB pentru pensie pe caz de boala. Data corecta a modificarii normei de lucru de la 8 ore/zi la 3 ore/zi (atat doreste sa lucreze) va fi de la data informarii angajatorului la momentul primirii deciziei medicale, sau la data deciziei definitive de pensionare emisa de casa de pensii?
Va multumesc anticipat!
Cu stima,
Corina Marinescu

Corina Marinescu
 User  Corina Marinescu
a intrebat la 22 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 25 Aug. 2014
Norma de lucru se modifica cu data de la care vi s-a comunicat aceasta decizie medicala. Intocmiti act aditional la CIM prin care reduceti norma de la 8 la 4 ore si apoi operati in Revisal in termen de 19 zile lucratoare de la data aparitiei ei. Daca ii modificati si salariul includeti si acest element in acelasi act aditional si operati in registru ambele modificari.

La data comunicarii deciziei definitive de pensionare va trebui sa ii incetati de drept contractul de munca asa cum prevede Codul muncii republicat, iar daca doriti sa continuati raportul de munca cu el va trebui sa ii incheiati un nou contract individual de munca, cu timp partial de 4 ore de data aceasta.

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.............
c) [...] la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024