ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cartea de munca nu mi-a dost data!


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am plecat din tara in 1985, cu o adeverinta, nu mi s-a dat cartea de munca. Ultimul loc de lucru a fost cooperativa Prestarea / Deservirea / Bucuresti, desfiintata intre timp. Cum pot recupera cartea de munca?

Adaugata in: Pensii Carte de munca
Sahlean Adrian
 User  Sahlean Adrian
a intrebat la 10 Oct. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Sahlean Adrian la 11 Oct. 2016
Da, se poate incheia contract de asigurare cu casa de pensie pentru o valoare minima de 35% din salariul mediu brut pe tara care pentru anul 2016 este de 2681lei si maxima in plafonul a 5 salarii medii brute pe tara.CAS este de 26,3% la valoarea asigurata.Pentru cea de a doua problema, daca nu ati avut carnet de munca veti prezenta doar adeverinta in original la momentul respectiv, iar daca nu reusiti nu va ramane decat sa procedati in consecinta
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sahlean Adrian
 User Sahlean Adrian
a raspuns userului georgeta ganea la 11 Oct. 2016
Multumesc pt raspuns. AM aproape 15 ani de cotizare, dar inteleg ca se poate contribui pentru completarea celor 15 ani. Ce fac cu adeverinta de vechime? (pe care am primit=o in loc de carte de munca) Nu se poate rezolva decat prin tribunal???

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Sahlean Adrian la 11 Oct. 2016
Va va folosi la deschiderea dreptului de pensie in Romania daca indepliniti conditiile de pensionare respectiv minim 15 ani de stagiu de cotizare si varsta de 65 de ani daca nu ati desfasurat activitate in conditii de grupa de munca.
Art. 279 din codul muncii republicat
(1) Vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.
(2) Dupa data abrogarii Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificarile ulterioare, vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu poseda carnet de munca, de catre instanta judecatoreasca competenta sa solutioneze conflictele de munca, pe baza inscrisurilor sau a altor probe din care sa rezulte existenta raporturilor de munca. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogarii Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se vor solutiona potrivit dispozitiilor acestui act normativ.
(3) Angajatorii care pastreaza si completeaza carnetele de munca le vor elibera titularilor in mod esalonat, pana la data de 30 iunie 2011, pe baza de proces-verbal individual de predareprimire.
(4) Inspectoratele teritoriale de munca ce detin carnetele de munca ale salariatilor le vor elibera pana la data prevazuta la alin. (3) , in conditiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale.
(5) Anuntul privind pierderea carnetelor de munca emise in temeiul Decretului nr. 92/1976, cu modificarile ulterioare, se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a III-a.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Sahlean Adrian
 User Sahlean Adrian
a raspuns userului georgeta ganea la 11 Oct. 2016
Multumesc pt raspuns, Am adeverinta, ce pot face cu ea? Locuiesc in strainatate, ultima oare am trecut pe la arhive si am fost sfatuit sa o caut la ultima intreprindere, care s-a desfiintat...
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 11 Oct. 2016
Daca la incetarea contractului de munca angajatorul v-a eliberat doar adeverinta care atesta activitatea ,inseamna ca nu aveati sau nu v-a facut carnet de munca.Adeverinta , in caz ca o aveti va ajuta.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024