ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Ce suma de bani as primi la pensionare?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Eu am suferit 4 operatii pe coloana (hernii de disc-diagnosticul r.m.n este multiplu), dupa ele am ramas cu parapareza flasca, sindrom coada de cal, tulburari sfincteriene, ma deplasez doar cu ajutorul carjelor. Lucrez in S.R.Tv, frezor universal, si trebuie sa incep serviciul dupa expirarea concediului medical. Salariul brut este de 2200 lei. Pot sa cer pensionarea pe caz de boala? Daca da, care sunt conditiile, ce trebuie sa fac, si cati bani as primi? (aproximativ). Multumesc mult.

Adaugata in: Pensii
Daniel Duta
 User  Daniel Duta
a intrebat la 05 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 06 Nov. 2012
Pentru pensionare cu incadrare in grad de invaliditate, aveti nevoie de recomandarea medicului specialist si se aproba de medicul expert de asigurari sociale.Ca sa beneficiati de pensie de invaliditate ar trebui sa aveti stagiul de cotizare minim prevazut la art 73 din Legea 263 din 2010. In ce priveste nivelul pensiei este greU de spus pentru ca numai in urma depunerii dosarului la oficiul de pensie se poate calcula pe baza informatiilor din carnetul de munca pana la data de 01.04.2001 si eventuale adeverinte de sporuri daca nu se regasesc in carnetul de munca si pe baza declaratiilor individuale privind plata contributiilor de asigurari sociale dupa data de 01,04,2001, In plus la incadrarea in grad de invaliditate se acorda un stagiu potential ca diferenta intre stagiul complet de cotizare si stagiul realizat de dumnevoastra.la data solicitarii pensiei.
La articolele 68-82 din Legea 263 din 2010 este tratata pensia de invaliditate.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024