ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

ce trebuie sa fac in continuare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va mai adresez o intrebare .Asa cum am mai spus am lucrat in intreprinderea Colorom in perioada 1990-1993 ,perioada lucrata in grupa I este inscrisa in carnetul de munca si in paragrafele de pe paginile din fata si la sfarsit .citez ,,total perioada lucrata in grupa I de munca de la data de 01.01.1990 - pana la 19. 04 1993 = 3 ani 3 luni si 18 zile ).De la casa sectoriala de Penii nu am primit inca un raspuns in scris ,am fost doar contactat telefonic si mi s-a comunicat ca trebuie sa aduc adeverinta cu procentul in care mi s-a acordat grupa de munca . L172/2016 aduce modificari legii pensiilor referitoare tocmai la acest aspect si spune ca dovada faptului ca S-A LUCRAT IN GRUPA I se face cu carnetul de munca cu respectarea prevederilor decretului 92 /76 care se refera la intocmrea carnetului de munca .Acum zic si eu in carnetul de munca nu exista specificatii referitoare la procentul in care s-a acordat grupa I scrie doar ca sunt angajat cu contract de munca pe durata nelimitata salarii schimbari loc de munca ,categorii indexari ,etc dar nu specifica nicaieri procentul . Adeverinta nu pot duce intrucat intreprinderea s-a desfiintat , lichidatorul spune ca a predat arhivele Arhivelor Nationale iar acestia mi-au raspuns ca nu pot elibera adeverinta cu grupa de munca intrucat nu detin documente in acest sens . Dupa ce am fost sunat de la casa de pensii m-am panicat si am facut o petitie catre inspectoratul de Politie Judetean Brasov prin care ceream anularea cererii de pensionare si repunerea pe functia detinuta inainte de depunerea dosarului si incetarea raporturilor de serviciu . Nici de la acestia nu am primit inca un raspuns sunt stresat ca nu stiu ce se poate intampla . Nu stiu daca am procedat bine si va rog sa-mi spuneti cam ce as mai putea face in situatia asta . adica singura situatie inacceptabila si pe care vreau sa o evit este sa nu raman si fara serviciu si fara pensie .
Ce ma sfatuiti sa fac ( cum sa fac sa dovedesc ca am lucrat in grupa I in Colorom sau cum sa fac sa imi reiau activitatea pana la indeplnirea varstei de pensionare . Mentionez ca cei de la resurse umane de la IPJ Brasov in luna august 2016 mi-au spus ca nu indeplinesc conditiile si sa mai vin prin noiembrie .Am mers in decembrie 2016 nu era in atributia lor sa verifice dosarul ,sa se consulte cu cei de la Bucuresti daca dosarul poate merge inainte ?si abia apoi sa imi spuna ca trebuie sa inchei raporturile de serviciu ca urmare a depunerii dosarului ?

Iulian Antip
 User  Iulian Antip
a intrebat la 29 Ian. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Iulian Antip
 User Iulian Antip
a raspuns userului georgeta ganea la 29 Ian. 2017
pai incetarea raporturilor de serviciu s-a facut in baza inaintarii dosarului de pensie pentru limita de varsta de catre IPJ Brasov serviciul resurse umane la data de 01.12.2016. E adevarat ca nu am primit inca raspunsul in scris dar intrebam daca e posibil sa fiu repus in functie in cazul in care imi resping dosarul si in consecinta nu ma pensionez .ce am de facut ?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Ian. 2017
Este important in ce temei v-a incetat contractul de munca.Nu va ramane decat sa asteptati raspunsul oficial, in scris de la casa de pensii, in speta decizia de admitere sau de respingere a dosarului de pensie.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024