ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum beneficiez de grupa ,daca nu am fost nominalizata in liste?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


buna ziua,
am vazut o intrebare asemanatoare, dar nici un raspuns potrivit.
am lucrat 7 ani intr-o functie care se incadra in grupa a 2-a ;in mai 1991, am fost promovata intr-o functie TESA;in februarie 1992, a fost emisa Hotararea CA+SINDICATE, cu persoanele nominalizate , care lucrau atunci pe functiile care beneficiau de grupe de munca; eu si alti colegi, care eram in cadrul societatii pe alte functii, nu am fost nominalizati; de asemeni, alti colegi au plecat in aceasta perioada, nemaifiind nici ei nominalizati; acum ,la vremea pensionarii, societatea mi-a eliberat adeverinta ca beneficiez de grupa de munca,am si inscris in cartea de munca, dar Casa de Pensii nu o valideaza deoarece nu sunt nominalizata; ce e de facut? care e temeiul legal?

Petre Gina
 User  Petre Gina
a intrebat la 10 Mai. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns userului petre gina la 11 Mai. 2015
Actele normative care reglementau incadrarea in fostele grupe I si a II-a de munca au fost abrogate la data intrarii in vigoare a Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale (art.198 din lege).
Dupa aceasta data nu mai exista baza legala pentru incadrarea locurilor de munca, activitatilor si categoriilor profesionale cu conditii deosebite in grupe superioare de munca, iar eliberarea adeverintelor privind atestarea faptului ca, in anumite perioade anterioare datei de 1.04.2001, o persoana si-a desfasurat activitatea in locuri de munca incadrate in grupele I si a II-a de munca,se va face numai daca nominalizarea persoanei s-a facut anterior datei de 1.04.2001 si numai pe baza documentelor intocmite la acea vreme, verificabile, aflate in evidenta angajatorilor sau detinatorilor de arhive(proces-verbal, decizie, tabel, hotararea consiliului de administratie si a sindicatului privind nominalizarea persoanelor incadrate in grupe superioare de munca, pontaje lunare, registrul de evidenta a intrarilor in subteran etc.).
Adeverintele se intocmesc si elibereaza conform modelului prevazut in Anexa la Ordinului MMFES nr. 590/2008, numai in baza documentelor verificabile, aflate in evidentele acestora si se completeaza obligatoriu la toate rubricile prevazute, cu respectare prevederilor art. 160 alin.(7) din Legea nr. 19/2000, asa cum a fost introdus prin Legea nr. 44/2006.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Petre Gina
 User Petre Gina
a raspuns userului adriana iancu la 11 Mai. 2015
tot nu am primit raspunsul la intrebarea mea;daca eu, sau alte persoane, nu am fost nominalizata , bineinteles ca nu din vina mea, si societatea si-a recunoscut greseala, eliberandu-mi adeverinta necesara, cum conving Casa de Pensii sa o valideze? doar incadrarea activitatii desfasurate in grupa de munca nu e suficient?
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 11 Mai. 2015
Baza legala este Ordinul nr. 50/1990 al Ministerului Muncii si Ocrotirilor Sociale, Ministerului Sanatatii si Comisiei Nationale pentru Protectia Muncii, care la punctul 6 prevede ca nominalizarea persoanelor care se incadrau in grupele I si a II-a de munca s-a facut de catre conducerile unitatilor impreuna cu sindicatele libere din unitati, tinandu-se seama de conditiile concrete in care si-au desfasurat activitatea persoanele respective.
Incadrarea activitatilor sau a locurilor de munca in grupe superioare de munca s-a efectuat sau trebuia sa se efectueze in momentul aparitiei actului normativ , iar nominalizarea persoanelor sa poata fi probata cu documente verificabile, existente in cadrul unitatilor angajatoare.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024