ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum este corect sa procedez cu un angajat iesit la pensie


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Avem un cadru didactic- maistru care s-a pensionat in data de 01.10.2013 , cu o pensie de 1200 lei, pensie pentru limita de varsta.Persoana doreste să continue în sistem. Cum este corect să continue : la plata cu ora sau la cumul şi cum este legal să procedăm.
Vă mulţumesc

Adaugata in: Pensii
Marin Dohotariu
 User  Marin Dohotariu
a intrebat la 21 Ian. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Dana Gavra la 13 Feb. 2014
Ba da, este cumul. Pentru plata cu ora se incheie CIM pe perioada determinata, iar daca mai exista un alt CIM, conform Codului muncii republicat art. 35 semnarea a doua sau mai multe contracte cu acelasi angajator sau angajatori diferiti reprezinta cumul de functii.

Si in invatamant se aplica prevederile Codului muncii republicat, pentru tot personalul contractual indiferent daca este de stat sau bugetar aceata lege este organica, de capatai.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dana Gavra
 User Dana Gavra
a raspuns userului Ioana Popa la 24 Ian. 2014
Nu cred ca ,,Indiferent daca lucreaza cu plata cu ora sau cu norma intreaga tot cumul este". In invatamant modul de plata difera intre plata cu ora (unde nu se iau in calculul tarifului/ora sporurile care fac parte din salariul de baza) si cumul (unde beneficiaza de acestea). De asemenea la calculul vechimii in invatamant (care pemite, la o adica, promovarea la o transa de vechime superioara), in cazul sistemului de plata ,,plata cu ora" perioada lucrata nu se considera vechime in timp ce in cazul cumulului aceasta este considerata vechime, proportional cu norma lucrata.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 23 Ian. 2014
Daca ati citi cu atentie raspunsul meu ati vedea ca este vorba de contractul incheiat in cazul unui regim de plata cu ora. Asa se procedeaza, nu aveti alta varianta legala. Intrebati si inspectorii ITM, norma de lucru este una partiala, iar timpul este limitat in cazul unui astfel de regim de lucru. Nu am spus ca CIM cu timp partial se incheie pe perioada deteriminata exclusiv, ca regula generala, ci ca in cazul salariatului care lucreaza in regim plata cu ora se incheie contract pe perioada determinata cu timp partial.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Ioana Popa la 22 Ian. 2014
Doamna Popa I va rog sa lamuriti de ce contractul cu timp partial se poate incheia doar pe perioada determinata iar in cazul in care este cu norma intreaga poate fi incheiat pe perioada nedeterminata,
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 21 Ian. 2014
Persoana in cauza poate cumula pensia cu venitul de natura salariala, avand dreptul sa lucreze cu orice norma doreste, intreaga sau partiala, in baza unui contract individual de munca. Indiferent daca lucreaza cu plata cu ora sau cu norma intreaga tot cumul este. Pentru plata cu ora se inceheie CIM pe perioada determinata cu timp partial, la fel de bine insa poate fi incadrat cu norma intreaga si chiar pe perioada nedeterminata.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024