ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Cum ma pot pensiona pe caz de boala cu ulcer varicos gigant gamba dreapta


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, am lucrat 9 ani in Romania si 21 de ani in Spania. M-am intors acasa, nu am somaj pt ca s-a terminat si nici alt venit. Am 60 de zile de spitalizare, sufar de un ulcer varicos gigant gamba dreapta la care inca nu i-am gasit cauza ce il mentine deschis si sunt programat pt mai multe investigatii medicale. Imi platesc singur aigurarea medicala din vanzarea lucrurilor din casa. Am istoricul medical de la medicul de familie din Spania si as dori sa depun dosarul pentru pensionare medicala, pe caz de boala. Mentionez ca sunt singur, divortat, 55 ani, copilul este de 20ani, nu mai depinde de mine, a ramas in Spania. Sufar de hipertensiune grad III, am avut ulcer varicos si pe piciorul stang, obezitate, am fost operat de tunel carpian, apnee. As dori sa stiu cate zile de spitalizare mai am nevoie pt a putea depune dosarul, cum procedez cu actele din Spania, nu m-am putut incadra in munca de la intoarcerea din strainatate. Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Adaugata in: Pensii Pensie de boala
Gabriela Gabriela
 User  Gabriela Gabriela
a intrebat la 13 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 15 Dec. 2014
Incadrarea in unul din gradele de invaliditate se face in urma unei expertize medicale efectuate de medicul specializat in expertiza medicala a capacitatii de munca ca urmare a cererii si documentelor depuse de solicitant . Cererea pentru expertiza medicala si actele doveditoare se depun de solicitant la Cabinetul de Expertiza Medicala a Capacitatii de Munca din cadrul Casei Teritoriale de Pensii in functie de domiciliul solicitantului .
La incadrarea in grad de invaliditate se are in vedere pierderea capacitatii de munca nu diagnosticul ca atare.
Pentru stabilirea drepturilor de pensie pentru limita de varsta, anticipata, anticipata partiala, de invaliditate si de urmas,pentru persoanele cu stagiu de cotizare realizat intr-un stat membru al Uniunii Europene, persoana indreptatita se adreseaza unei singure institutii, cererea astfel depusa fiind valabila pentru toate institutiile la legislatia carora persoana respectiva a fost supusa. Daca solicitantul are domiciliul in Romania, cererea se depune la casa teritoriala de pensi de care apartine cu domiciliul.
Casa teritoriala de pensii din statul de domiciliu va transmite in celelalte state documentele necesare in vederea stabilirii drepturilor de pensie, comunicarea intre institutii este asigurata prin intermediul formularelor de legatura.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024