ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

cum pot obtine adeverinta pt grupa a2 a de munca?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bunaziua,
Ma numesc Jeno Kiss sunt din Sf Gheorghe jud Covasna si am 59 de ani.Problema mea e legata de faptul ca angajatorul la care am lucrat nu a facut mentiune in cartea de munca pt grupa a 2a pt o perioada de 24 de ani, astfel incat, in luna octombrie 2014, atunci cand voi implini varsta de 60 de ani nu voi putea beneficia de pensia pt limita de varsta.
Mai precis, anul trecut, 2013, am actionat in instanta Casa Judetana de Pensii Covasna , deoarece societaea la care am lucrat a dat faliment in 2005, pt a mi se inscrie in cartea de munca peroiada de 24 ani lucrata in grupa a 2-a, perioada de pe urma careia asi beneficia de o reducere de 5.5 ani din varsta limita de pensionare, in acest fel.,in octombrie 2014 putandu-ma pensiona pt limita de varsta. La Tribunalul Covasna am avut castig de cauza, prezentandu-ma cu 2 colegi in calitate de martori , coelgi cu care am lucrat in aceasta perioada de 24 ani in aceeasi sectie, in aceleasi conditii, dansii fiind deja pensionari .Mentionez ca acestia au incrisa grupa a 2a in cartea de munca, dupa ce au cerut acest lucru inainte de a da faliment societatea, la momentul respectiv eu nemailucrand in acel loc.
CJ de Pensii a facut recurs la Curtea de Apel Brasov, aparandu-se si spunand ca in arhivele acesteia se afla doar statele de plata ale societatii unde am lucrat, nu si alte acte din care sa reiasa grupa a2 a de munca.
Verdictul a fost schimbat total , astfel incat am pierdut procesul.
La Arhivele judetene, normal, nici urma de dosarul meu de personal si acum stau si maintreb de unde l-as putea scoate, pentru ca se pare ca l-a inghitt pamnatul.
Acum doresc sa actionez statul roman in instanta, mai exact laCEDO, pentru ca mi se pare inadmisibil ca in anul 2014,sa dispara dosarele a sute sau poate mii de angajati, cel putin la nivelul judetului Covasna!
Cum se poate ca nici una dintre institutiile statului roman sa nu poata raspunde pt faptul ca aceste dosare nu sunt de gasit?
Ce vina am eu ca angajatii de la resurse umane n-au fost in stare sa-si faca treaba asa cum trebuie, omitand un lucru atat de important din cartea de munca;n-ar fi fost nici o problema daca dosarele s-ar regasi macar la Arhivele Judetene, dar nici urma de ele , dupa cum v-am mentiont.
Va rog sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca as avea sanse la CEDO, pt ca am de gand sa nu ma las infrant de catre aceste institutii care, pana la urma, ar trebui sa fie in slujba noastra.
Totusi, stiu ca acest lucru se va intinde pe o perioada lunga de timp,dar nu stiu ce altceva as putea face.

Va multumesc pt raspuns si pentru ajutor

Adaugata in: Pensii
Jeno Kiss
 User  Jeno Kiss
a intrebat la 02 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adelin Precup
 User Adelin Precup
a raspuns la intrebare la 08 Dec. 2016
Buna ziua, cum ati rezolvat problema ? Si tatal meu este in aceeasi situatie , aceeasi problema: nu are grupa de munca trecuta in cartea de munca , firma s-a desfiintat , cine a preluat arhiva nu poate da adeverinta privind grupa de munca , deoarece nu exista acte doveditoare. Colegii lui au dat in judecata firma care a preluat arhiva si n-au rezolvat mare lucru , bani cheltuiti degeaba , firma nu poate da adeverinta privind grupa de munca.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024