ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Dosar de pensie inregistrat recent la Casa de pensii, reangajat


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am indeplinit conditiile de pensionare la limita de varsta, am depus documentele la Casa de pensii de cateva zile (5 zile) cand am primit un numar de inregistrare si informatia ca voi primi decizia de pensionare in cca. 2.5 luni.

Am inteles din raspunsul la intrebarea mea anterioara ca nu trebuie sa mai platesc ajutorul de somaj, intrebarea mea este:

Cum procedez in acest caz pentru a nu plati ajutorul de somaj in urmatoarele 2-3 luni ??

[Mentionez ca am pus aceasta intrebare si la la Casa de pensii (cand am depus dosarul) si raspunsul a fost: "cu nr. de inregistrare". Precizare: pe hartiuta primita cu nr. de inregistrare este imprimata denumirea casei de pensii, dar nu si numele meu, drept pentru care cei de la HR nu recunosc acest document].
Multumesc.
Marian

Marian Simion
 User  Marian Simion
a intrebat la 23 Mar. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marian Simion
 User Marian Simion
a raspuns userului adriana iancu la 08 Iul. 2016
Am recitit precizarile D-vs.; coroborate cu cele ale Doamnei Georgeta Ganea de mai jos, realizez ca ceva nu imi este clar: D-vs precizati ca eu obtin calitatea de pensionar la data emiterii deciziei; in realitate, eu primesc pensie incepand cu data depunerii dosarului de pensie (cu cca 2.5 luni mai devreme decat data emiterii deciziei in cazul meu). Deci in cele 2.5 luni eu nu am avut calitatea de pensionar?! Conform celor precizate de D-vs. imi pare ca este o mare discriminare intre un pensionar care are sansa sa primeasca decizia la maxim o luna de la depunerea dosarului si un altul care o primeste la cca.2.5 luni sau mai mult (cel din urma plateste/pierde mai multi bani pentru contributia de somaj!!! si nu mi se pare normal/echitabil acest lucru. Multumesc,
Marian
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Mar. 2016
Conform Noului Cod Fiscal, se excepteaza de la plata contributiilor de asigurari pentru somaj veniturile obtinute de pensionari.
Dumneavoastra obtineti calitatea de pensionar de la data emiterii deciziei.
In situatia in care ati incheiat un nou contract individual de munca, contrabutia la somaj vi se va retine pana la data emiterii deciziei.
Pe hartiuta aceea este numarul de inregistrare al cererii pe care ati depus-o la Casa de pensii, in vederea obtinerii pensiei la limita de varsta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Marian Simion
 User Marian Simion
a raspuns userului georgeta ganea la 23 Mar. 2016
Multumesc.
Marian
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 23 Mar. 2016
Neavand inca decizia de pensionare, angajatorul nu are dovada din care sa rezulte calitatea dvs de pensionar.Este posibil sa va retina somajul pana ce primiti decizia ca apoi sa faca regularizarea acestei contributii.Insa puteti arata angajatorului decizia de incetare a CIM care are ca temei articolul din codul muncii pentru o astfel de situatie.In cazul pensionarii la limita de varsta prin indeplinirea celor doua conditii cumulative stagiu de cotizare si varsta, pensia vi se acorda cu data depunerii si inregistrarii dosarului.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024