ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Durata preaviz concediere conform art 65/1 din CM


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua

Va rog sa imi spuneti care este durata minima a preavizului in cazul unor concedieri conform articolului 65/1 din Codul Muncii ? Mentionez ca firma se afla in insolventa. Multumesc

Adaugata in: Pensii
Adrian Popescu
 User  Adrian Popescu
a intrebat la 23 Sep. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian Popescu
 User Adrian Popescu
a raspuns la intrebare la 23 Sep. 2014
Multumesc mult
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului Adrian Popescu la 23 Sep. 2014
Legea insolventei s-a modificat. Astfel, in cazul insolventei legea 85/2014 stabileste ca se va respecta preavizul din Codul muncii republicat. Sunt alte termene care pot fi reduse, cf. legii, dar nu preavizul.

Art. 123
(8) Dupa data deschiderii procedurii, desfacerea contractelor individuale de munca ale personalului debitorului se va putea face de urgenta de catre administratorul judiciar/lichidatorul judiciar. Administratorul judiciar/Lichidatorul judiciar va acorda personalului concediat doar termenul legal de preaviz. In cazul in care sunt incidente dispozitiile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in ceea ce priveste concedierea colectiva, termenele prevazute de art. 71 si art. 72 alin. (1) din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, se reduc la jumatate.

Art. 71 - Codul muncii republicat, Legea 53/2003
(1) Sindicatul sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor pot propune angajatorului masuri in vederea evitarii concedierilor ori diminuarii numarului salariatilor concediati, intr-un termen de 10 zile calendaristice de la data primirii notificarii.
(2) Angajatorul are obligatia de a raspunde in scris si motivat la propunerile formulate potrivit prevederilor alin. (1), in termen de 5 zile calendaristice de la primirea acestora.

Art. 72
(1) In situatia in care, ulterior consultarilor cu sindicatul sau reprezentantii salariatilor, potrivit prevederilor art. 69 si 71, angajatorul decide aplicarea masurii de concediere colectiva, acesta are obligatia de a notifica in scris inspectoratul teritorial de munca si agentia teritoriala de ocupare a fortei de munca, cu cel putin 30 de zile calendaristice anterioare datei emiterii deciziilor de concediere.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adrian Popescu
 User Adrian Popescu
a raspuns la intrebare la 23 Sep. 2014
Multumesc mult pentru raspuns ! Daca firma este in insolventa termenul de preaviz poate fi de 15 zile conform legii insolventei? Multumesc
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 23 Sep. 2014
In conformitate cu art. 75 din Codul Muncii, salariații au dreptul la un termen de preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.

Alte intrebari despre Pensii

Expertii nostri
violeta Georgescu
Ioana Popa George Andreescu G Stancu Marius Ion Viviana Serni Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024