ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Eliberare adeverinta gr.I de munca in baza unei Decizii Civile


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Va rog sa-mi spuneti ce model de adeverinta pot sa eliberez in cazul in care avem un fost salariat care a obtinut o decizie civila irevocabila prin care a obtinut eliberarea unei adeverinte de catre unitatea noastra care sa ateste ca activitatea desfasurata de dansul a fost incadrata in gr.I-a, in baza pct.12, 13, 14 din Ord.50/1990 si Deciziei nr.87/01.06.1999 a Curtii Constitutionale.
Domnul in cauza s-a pensionat pentru limita de varsta in anul 1987 din functia de mecanic locomotiva avand incadrarea in gr.a II-a de munca. Deci domnul s-a pensionat anterior intrarii in vigoare a Ord.50/1990 prin care mecanicii de locomotiva au obtinut gr. I-a de munca.
Domnul a lucrat in perioada 25.11.1955-01.05.1987 in functia de mecanic locomotiva dar din 18.03.1969-01.05.1987 este stipulat in carnetul de munca gr.a-II-a dar nu pentru intreaga activitate inregistrata in carnetul de munca.
Avand in vedere cele relatate va rog sa-mi spuneti ce model de adeverinta pot sa-i eliberez stiind ca modelul de adeverinta de grupa de munca este conform Anexei nr.14 la normele de aplicare ale Legii nr.263/2010. Grupa a-I-a de munca conform caror ordine sin procent de cat la suta, sa fie adeverinta eliberate de catre unitatea noastra conforma cu legile actuale si sa fie luata in considerare de catre Casa de pensii pentru recalcularea grupei de munca.
Va multumesc.
Codruta

Adaugata in: Pensii
Codruta Tagurean
 User  Codruta Tagurean
a intrebat la 28 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Codruta Tagurean
 User Codruta Tagurean
a raspuns la intrebare la 03 Dec. 2012
Va multumesc pentru raspuns.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 29 Nov. 2012
Grupele de munca s-au acordat retroactiv din anul 1969 numai pentru personalul aflat in activitate la data emiterii ordinului 50 din 1990 tocmai pentru a nu se recalcula pensiile la acea data pe seama valorificarii acestor grupe si pentru pensionari
Sunt insa pensionari, ca si in cazul prezentat de dumneavoastra, care au actionat in instanta si au castigat. Pe baza acelei decizii ,dumneavoastra puteti sa eliberati adeverinta de incadrare in grupa I a de munca dupa modelul di HG 257 DIN 2011. Trebuie sa respectati decizia sau hotararea judecatoreasca .
La dosarul personal gasiti elementele care sa va ajute in eliberarea acestei adeverinte In caz ca nu , solicitati o copie dupa carnetul de munca pentru perioada respectiva sa vedeti ruta profesionala a respectivului salariat.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024