ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Incadrarea in grad de invaliditate


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua!

Concediul medical peste 183 de zile acordat retroactiv, dar cu o pauza de 6 zile de concediu legal, deoarece nu am mai avut concediu medical la 21-02-2013 si nu putea fi realizat pontajul, ma poate afecta pensionarea pe caz de boala? Am 42 de ani si sunt salariata cu contract de munca pe durata nedeterminata, sunt diagnosticata cu hidrocefalie giganta si nu mai pot lucra.


Adaugata in: Pensii
Daniela Vaduva
 User  Daniela Vaduva
a intrebat la 28 Feb. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 28 Feb. 2013
Gasiti in HG 257 DIN 2011
Capitolul IV - Procedura de incadrare in grad de invaliditate, revizuirea medicala si contestarea deciziei medicale asupra capacitatii de munca


A. Procedura de incadrare in grad de invaliditate

Art. 81
(1) Evaluarea capacitatii de munca, in vederea stabilirii gradului de invaliditate, se face la cererea persoanei interesate, de catre medicul specializat in expertiza medicala a capacitatii de munca, din cadrul CNPP, denumit in continuare medic expert al asigurarilor sociale.
(2) Pentru persoanele prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) din lege, evaluarea capacitatii de munca, in vederea stabilirii gradului de invaliditate, se face la cererea comisiei de la nivelul unitatii din care face parte, care poate fi sesizata si de catre persoana interesata, sau, in cazul persoanelor trecute in rezerva, la cererea persoanei interesate, de catre comisiile de expertiza medico-militara de pe langa spitalele din sistemul de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.
;;;;
;;;
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 28 Feb. 2013
Ce pot sa va spun este ca daca aveti decizie medicala cu data propusa de pensionare veti putea obtine pensie de invaliditate de la data din decizia medicala sau dupa ultima zi de concediu medical prezentat la unitate daca aceasta zi este ulterioara datei din decizia medicala.
Concediul de odihna efectuat dupa data din decizia medicala sau dupa data ultimei zile de concediu medical va suspenda plata pensiei pentru zilele respective..
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 28 Feb. 2013
Nu este motiv sa influienteze evaluarea capacitatii dumneavoastre de munca si incadrarea in grad de invaliditate pe baza unei decizii medicale Nu prea inteleg ce vreti sa spuneti cu concediul medical retroactiv Inteleg ca aveti concediu de odihna dupa data de 21.02.2013

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024