ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Indemnizatie pentru pensionare pe caz de boala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Am lucrat timp de 8 ani intr-o intreprindere cu profil industria alimentara. Am avut probleme de sanatate incepand cu anul 2009; anul acesta, incepand cu 01 august 2012, in urma deciziei comisiei de expertiza a muncii, am fost pensionat pe caz de invaliditate gradul 3.
Conform Codului Muncii, art. 63 alin. 1 din contractul colectiv de munca nr 81/01/20.01.2006 si art. 11 din legea 130/1996 republicata si inregistrata la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Familiei cu nr 81/01/20.01.2006, intrata in vigoare cu 13.03.2007 se precizeaza ca salariatii care se pensioneaza pe caz de boala primesc o indemnizatie egala cu cel putin 2 salarii de baza avute in luna pensionarii.
Mentionez ca intreprinderea la care am lucrat pana de curand nu are incheiat CCM la nivel de intreprindere si s-a mers la nivel de ramura alimentara.
Intrebarea mea este daca aceasta lege mai este in vigoare? Am dreptul de a primi aceasta indemnizatie de pensionare pe caz de boala?

Dan Lichiardopol
 User  Dan Lichiardopol
a intrebat la 05 Aug. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 05 Aug. 2012
Drepturile salariatilor se acorda in baza CCM in vigoare, la data incetarii contractului individual de munca. Legea 130 din 1996 este abrogata de Legea 62 din 2011. Articolul din codul muncii la care faceti trimitere nu mai este de actualitate. Vedeti renumerotarea articolelor conform codului muncii republicat, mai 2011.
In concluzie, puteti beneficia de acest drept, daca este prevazut in CCM la nivel de ramura alimentara, contract ce trebuie sa fie in vigoare.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024