ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

nr contributii salarii compensatorii la stabilirea pensiei anticpate.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In luna februarie 2013 am incheiat raportul de munca cu frima la care am lucrat si cf. CCM am primit un nr de 24 de salarii compensatorii platite intr-o singura transa .Pentru aceste salarii s-a platit CAS aferent atat de angajator cat si de angajat.In aceste conditii CAS -ul apare electronic ca o singura contributie.In luna martie 2013 am incheiat si contract de asigurare cu Casa de Pensii si am platit timp de 12 luni CAS.In aceasta luna urmeaza sa depun dosarul pentru pensie anticpata partiala.In conditiile in care se ia o singura contributie pentru cele 24 de salarii cum spun cei de la casa de pensie nr de contributii ar fi de 30 de ani si 4 luni si in concluzie as mai avea de platit inca de platit contributii pentru 8 luni pentru stagiul de 31 de si o luna.Mentionez ca am varsta de 56 de ani impliniti in data de 4 mai 2014 si m-am angajat pe data de 27 oct 1983.am lucrat fara intrerupere si nu am benefciat de grupe de munca.
Va multumesc.

Cecilia Iacob
 User  Cecilia Iacob
a intrebat la 06 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 07 Iul. 2014
Da, in luna in care ati incasat acele contributii individuale ,CAS l-ati platit pentru o suma pana in limita a 5 salarii medii brute pe tara din acul 2013 iar ca stagiu de cotizare nu se calculeaza.Deci venitul brut luat in calculul pensiei in luna respectiva va fi de maxim 5 ori salatiul mediu brut pe tara.Daca ati beneficiat de somaj ulterior acesta intra ca stagiu de cotizare la pensie pentru ca este perioada contributiva.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024