ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pensie de boala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sufar de insuficienta renala cronica in program de dializa de 3 ori pe saptamana si am inaintat actele de pensie de boala. Am primit decizia de la comisia medicala fara drept de munca si cu insotitor iar dupa calculul casei de pensii am primit o decizie de ajutor social in valoare de 250 ron avand o vechime in munca de 17 ani . Este inuman! Cui ma pot adresa si care este modalitatea de a repara aceasta situatie?

Adaugata in: Pensii
Gigi Ludu
 User  Gigi Ludu
a intrebat la 13 Oct. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2013
Contestati decizia respectiva la comsia medicala, in termen de 30 de zile de la comunicarea ei:

Art. 71 - Legea 263/2010
....................
(6) Decizia medicală asupra capacităţii de muncă poate fi contestată, ?n termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contestaţii sau la comisiile centrale de expertiză medico-militară ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Rom?n de Informaţii, după caz.

(7) Comisiile medicale de contestaţii funcţionează ?n cadrul centrelor regionale de expertiză medicală a capacităţii de muncă şi Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă.

(8) Contestaţia prevăzută la alin. (6) se soluţionează ?n termen de 45 de zile de la ?nregistrare. Decizia emisă ?n soluţionarea contestaţiei se comunică ?n termen de 5 zile de la data soluţionării.

(9) Deciziile comisiilor medicale de contestaţii şi ale comisiilor centrale de expertiză medico-militară ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Rom?n de Informaţii date ?n soluţionarea contestaţiilor prevăzute la alin. (8) pot fi atacate la instanţele judecătoreşti competente ?n termen de 30 de zile de la comunicare.

(10) Deciziile medicale asupra capacităţii de muncă, precum şi deciziile prevăzute la alin. (9) necontestate ?n termen răm?n definitive.



Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024