ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pensie invaliditate la functionarul public


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, revin cu inca o intrebare: cine comunica data deciziei de pensie?
Eu depun actele la casa de pensie si cei de acolo il anunta pe angajator?
Nu imi este clara aceasta formulare din lege, deoarece in momentul in care concediul medical se termina, decizia de pensie trebuie sa aiba data imediat urmatoare concediului medical.
Stim ca deciziile nu sunt primite la acea data,ci cu data respectiva.
Angajatorul elibereaza adeverintele necesare dosarului de pensionare,este instiintat in acest mod,de aici si dilema mea legata de instiintarea lui oficiala.Daca nu inteleg cum este instiintat , nu inteleg cum figurez la angajator. Nu doresc sa se creeze confuzii.
Multumesc!





Dana Matei
 User  Dana Matei
a intrebat la 17 Dec. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 19 Dec. 2014
CIM va inceta de drept la data comunicarii deciziei de pensionare, in perioada dintre data expirarii concediului medical si data comunicarii deciziei de pensionare puteti beneficia de concediu fara plata. Pentru ca nu se stie cu exactitate cand se va emite decizia ,cerea de concediu fara plata puteti sa o faceti pe o luna, daca este necesar faceti o noua cerere de suspendare.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Dana Matei
 User Dana Matei
a raspuns userului adriana iancu la 18 Dec. 2014
Multumesc mult pt raspuns.Ma refeream la perioada in care se termina concediul medical si primirea deciziei.Ca functionar public trebuie sa tin cont si de legea 188 .De la resurse umana mi-au sugerat sa intocmesc o cerere de suspendare a activitatii. Am facut si acest lucru si am cerut suspendarea cu data imediat urmatoare datei cm, pana la data comunicarii deciziei de pensie. Nu au stiut sa-mi spuna concret care este perioada de suspendare:daca e in functie de perioada de revizuire a deciziei de pensie sau cum am mentionat anterior?De fapt asta e nelamurirea mea.Imi pare foarte rau si imi cer scuze pt insistenta mea, dar apelez la dv. deoarece nu a stiut nimeni sa ma lamureasca.
O zi buna!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 18 Dec. 2014
Confirmarea primirii deciziei poate fi dovedita prin adresa Casei de pensii.In situatia in care angajatorul nu primeste decizia de pensionare trebuie sa-l anuntati dumneavoastra.
Nu este obligatoriu ca decizia de pensionare trebuie sa fie facuta cu data incetarii concediului medical. Incetarea de drept a contractului individual de munca se face la data comunicarii deciziei.Cum v-am spus si in raspunsul anterior incetrea de drept prevaleaza.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024