ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensie medicala


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Pe data de 29.02.2012 am depus la comisia de expertiza medicala din Craiova dosarul de pensionare medicala pentru evaluare. Pe cererea atasata la dosar mi s-a spus sa trec numerele mele de telefon pentru a putea fi contactat in vederea primirii raspunsului. Pana pe data de 28 martie neprimind nici un raspuns am mers la secretariatul unde am depus dosarul sa intreb ce se intampla. Doamna de acolo mi-a raspuns ca inca nu a venit raspunsul de la Bucuresti si mai poate dura nu se stie pana cand. Intrebarea mea este daca exista un termen stabilit legal pentru trimiterea raspunsurilor de catre comisia de la Bucuresti sau este la latitudinea dansilor in functie de numarul de dosare trimisie la evaluare. Eu nu am gasit nimic referitor la asta in legislatie.
Speram totusi ca in 30 de zile sa stiu care este soarta dosarului.

Constantin Croitoru
 User  Constantin Croitoru
a intrebat la 02 Apr. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 02 Apr. 2012
Revin cu o corectura, nu stiu de ce a intrat gresit textul: termenlul de inregistrare a cererii de pensionare este de 45 de zile nu de 5.

In marea majoritate a cazurilor de altfel, a solutionarii unor cereri depuse catre insitutiile statiului, termenul este de 45 de zile, asa cum prevede OG 92/2003 privind codul de procedura fiscala.

ARTICOLUL 70
Termenul de solutionare a cererilor contribuabililor

1 Cererile depuse de catre contribuabil potrivit prezentului cod se solutioneaza de catre organul fiscal in termen de 45 de zile de la inregistrare.

2 ??n situatiile in care, pentru solutionarea cererii, sunt necesare informatii suplimentare relevante pentru luarea deciziei, acest termen se prelungeste cu perioada cuprinsa intre data solicitarii si data primirii informatiilor solicitate.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 02 Apr. 2012
ART. 71 DIN Legea 263 din 2010



3 ??n urma examin??rii clinice ??i analiz??rii documentelor medicale, medicul expert al asigur??rilor sociale completeaz?? raportul de expertiz?? medical?? a capacit????ii de munc?? ??i emite decizia medical?? asupra capacit????ii de munc??. ??n cazul persoanelor prev??zute la art. 6 alin. 1 pct. I lit. c, comisiile de expertiz?? medico-militar?? de pe l??ng?? spitalele din sistemul de ap??rare na??ional??, ordine public?? ??i siguran???? na??ional?? emit decizii medicale de ??ncadrare ??ntr-un grad de invaliditate, care vor fi avizate de comisia central?? de expertiz?? medico-militar?? a Ministerului Ap??r??rii Na??ionale, Ministerului Administra??iei ??i Internelor sau a Serviciului Rom??n de Informa??ii, dup?? caz.

4 ??n situa??ia ??n care, pentru emiterea deciziei medicale prev??zute la alin. 3, sunt necesare investiga??ii sau examin??ri de specialitate suplimentare, medicul expert al asigur??rilor sociale propune, dup?? caz, prelungirea duratei concediului pentru incapacitate temporar?? de munc??, ??n condi??iile legii.

5 Decizia medical?? prev??zut?? la alin. 3 se emite ??n termen de 45 de zile de la data ??nregistr??rii cererii ??i se comunic?? ??n termen de 5 zile de la emitere. ??n situa??iile prev??zute la alin. 4, termenul de emitere a deciziei medicale se prelunge??te corespunz??tor.

6 Decizia medical?? asupra capacit????ii de munc?? poate fi contestat??, ??n termen de 30 de zile de la comunicare, la comisiile medicale de contesta??ii sau la comisiile centrale de expertiz?? medico-militar?? ale Ministerului Ap??r??rii Na??ionale, Ministerului Administra??iei ??i Internelor ??i Serviciului Rom??n de Informa??ii, dup?? caz.

7 Comisiile medicale de contesta??ii func??ioneaz?? ??n cadrul centrelor regionale de expertiz?? medical?? a capacit????ii de munc?? ??i Institutului Na??ional de Expertiz?? Medical?? ??i Recuperare a Capacit????ii de Munc??.

8 Contesta??ia prev??zut?? la alin. 6 se solu??ioneaz?? ??n termen de 45 de zile de la ??nregistrare. Decizia emis?? ??n solu??ionarea contesta??iei se comunic?? ??n termen de 5 zile de la data solu??ion??rii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 02 Apr. 2012
Conform legii 263/2010 cererea de pensionare este solutionata in termen de 45 de zile de la data inaintarii ei, fie ca este respinsa sau admisa. Daca depsesc acest termen, se datoreaza de regula numarului foarte mare de dosare primite. Va redau si artocolul din lege care prevede acest lucru:

Art. 106. ??? 1 Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, respectiv de casa de pensii sectoriala, ??n termen de 5 de zile de la data ??nregistrarii cererii.

Alte intrebari despre Pensii

Expertii nostri
violeta Georgescu
G Stancu Radu Anton Ioana Popa Viviana Serni Gratiela Petrescu alexei delimart
TOP RASPUNSURI 2024