ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensie urmas și pensia de drept după noua lege


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Bună ziua.
Dacă am beneficiat de 6 luni pensie de urmas din august 2016 -pana în 01 februarie 2017, iar din anul 2000 nu mai lucrez de ce nu mai pot beneficia de dreptul de a beneficia de legea 186/2016 pentru a putea achita 1 an di 6 luni de care am nevoie pt a ma pensiona.
La casa de pensii îmi spun ca la data intrării în vigoare a legii adică octombrie 2016 eu aveam pensie de urmas și ca acum nu mai pot beneficia de legea 186/2016,
Este normal?
Va multumesc

Maria Ailincai
 User  Maria Ailincai
a intrebat la 14 Mar. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Maria Ailincai
 User Maria Ailincai
a raspuns userului georgeta ganea la 15 Mar. 2017
multumesc mult de raspuns.
Am luat legea la citit si spune destul de clar ca persoana care doreste sa incheie contract de asigurat potrivit legii 186/2016
- nu trebuie sa aibe calitatea de pensionar la momentul incheierii contactului, nu stiu de ce in cazul meu nu se poate aplica intrucat acum nu am calitatea de pensionar.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 15 Mar. 2017
Daca situatia dumneavoastra nu este sub incidenta Legii 186 din 2016 probabil din motivul ca la data aplicarii acestei legi dumneavoastra aveati calitatea de asigurat puteti totusi sa va asigurati in baza Legii 263 din 2010

Art. 12
(1) Contractul de asigurare sociala prevazut la art. 6 alin. (2) se incheie intre persoana interesata sau, dupa caz, tutorele, curatorul ori mandatarul acesteia desemnat prin procura speciala si casa teritoriala de pensii competenta, in functie de domiciliul sau resedinta persoanei.
(2) Contractul de asigurare sociala se incheie in forma scrisa si produce efecte de la data inregistrarii acestuia la casa teritoriala de pensii.

Art. 13
(1) Venitul asigurat inscris in declaratia individuala de asigurare sau in contractul de asigurare sociala poate fi modificat prin depunerea unei comunicari de modificare a declaratiei individuale de asigurare ori, dupa caz, prin incheierea unui act aditional la contractul de asigurare sociala.
(2) Declaratia individuala de asigurare si contractul de asigurare sociala constituie titluri de creanta si devin titluri executorii la data la care creanta bugetara este scadenta, conform legii.


Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024