ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensionare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Cand pot iesi la pensie? Am 55 de ani, total ani lucrati 34 din care am: gr.1 de munca cu 100% - 7 ani si 2 luni, iar 2 ani si 3 luni cu 75%. Stagiu militar satisfacut.

Adaugata in: Pensii
Marin Barjac
 User  Marin Barjac
a intrebat la 30 Mar. 2013
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 31 Mar. 2013
Vin cu o corectie la raspunsul dat. Prin valorificarea grupei I a de munca la conditii deosebite , reducerea varstei de pensionare este de 1 an si 6 luni nu de 2 ani.
Aveti doar 8 ani completi lucrati in aceste conditii.Reducerea se face in baza art 55 al.1 tabelul 1 din legea 263 din 2010.

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 31 Mar. 2013
In baza art de mai jos
Art. 39 din HG 257 DIN 2011
(1) Reducerea varstelor standard de pensionare pentru persoanele care au desfasurat activitati incadrate prin lege in conditii deosebite de munca se face corespunzator timpului efectiv lucrat in aceste conditii, din varstele standard de pensionare prevazute in anexa nr. 5 sau, dupa caz, anexa nr. 6 la lege, cu respectarea conditiilor prevazute la art. 55 alin. (1) lit. a) din lege.
(2) Se asimileaza stagiilor realizate in conditii deosebite de munca si vechimea in munca realizata in grupa I sau a II-a de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cu exceptia celor incadrate in conditii speciale.

Reducerea varstei de pensionare pentru lucru in conditii de grupa I a de munca pana in 01,04,2001, se face cu incadrarea la conditii deosebite,In cazul dvs reducerea varstei este de 2 ani fata de 65 de ani.

Numai daca in prezent, activitatea pe care ati desfasurat-o in conditii de grupa I a de munca este evaluata dupa nolie criterii la conditii speciale, beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024