ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pensionare anticipata partiala. Interpretare articole de lege


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Sunt in situatia in care, atunci cand voi implini 60 de ani (barbat), si voi putea solicita pensionare anticipata partiala, sa nu am stagiu complet de cotizare de 35 de ani.
Am insa 14 ani si 6 luni lucrati inainte de 1 aprilie 2001 in conditii deosebite de munca (fosta grupa a II -a) pentru care am si obtinut adeverinta necesara si e inscrisa si in carnetul de munca.
Intrebare: ma ajuta perioada asimilata necontributiva constand in sporul de 3 luni la fiecare an lucrat, in aceste conditii reusind sa-mi intregesc stagiul de cotizare ?
Eu daca citesc art. 17 alin.1 zic ca DA, dar daca ma duc la art. 66 care spune ca ,,la acordarea pensiei anticipate partiale, reducerea varstei nu poate fi cumulata cu nici o alta reglementare", atunci zic ca NU.
Dumneavoastra cum interpretati cele doua articole putin antagonice dupa parerea mea?

Ion Ivascu
 User  Ion Ivascu
a intrebat la 12 Iul. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 12 Iul. 2012
Nu se cumuleaza reducerea varstei de pensionare pentru lucru in conditii de grupa de munca cu reducerea pentru pensie anticipata partiala. Practic reducerea de 5 ani pentru pensie anticipata este fata de varsta standard de iesire la pensie. Pentru lucru in conditii de grupa a II a de munca reducerea varstei se face in baza art. 55 tabelul 1 incepand cu data de 01.04.2011.
Si pentru reducerea varstei pentru lucru in conditii de grupa, este nevoie de stagiu complet de cotizare pentru varsta dvs.
Practic timpul castigat pentru lucrul in conditii de grupa nu va majoreaza stagiu de cotizare, v-ar ajuta la reducerea varstei de pensionare si la calculul punctului de pensie.

Alte intrebari despre Pensii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni violeta Georgescu alexei delimart George Andreescu Marius Ion Radu Anton
TOP RASPUNSURI 2024