ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

pensionare limita de varsta sau anticipata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


sunt nascut in luna mai 1969 , am o vechime totala de 28 de ani și 7 luni din care 23 și 3 luni in grupa I de munca.( politie ) , 2 ani si 6 luni in domeniul constructiei de utilajelor miniere ( nu stiu grupa de munca ) iar ceilalti 2 ani si 10 luni reprezinta stagiul militar și scoala militara. Cand ma pot pensiona la limita de varsta ? Ma pot pensiona anticipat ( în luna iunie 2016) si care ar fi diferenta financiara ? (%) Multumesc mult.

Cristian Onaca
 User  Cristian Onaca
a intrebat la 18 Feb. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Adriana Iancu
 Expert Adriana Iancu
a raspuns la intrebare la 20 Feb. 2016
De la 01.01.2016 a intrat in vigoare Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat
In cazul pensiei pentru limita de varsta, aceasta va putea fi obtinuta de militarii, politistii si functionarii publici cu statut special care ating varsta de 60 de ani si care au o vechime efectiva de cel putin 25 de ani (din care minimum 15 ani vechime in serviciu). Cei care vor indeplini aceste conditii de vechime la data trecerii in rezerva/retragere sau la data incetarii raporturilor de serviciu se vor bucura de reducerea varstei standard de pensionare, cu cel putin unul si cu cel mult 13 ani, dupa caz, daca au desfasurat activitate in conditii deosebite (si/sau in grupa a II-a de munca) sau in conditii speciale si alte conditii (si/sau in grupa I de munca), potrivit avocat.net.
La pensia anticipata vor avea dreptul persoanele cu o vechime efectiva de cel putin 25 de ani (din care minimum 15 ani vechime in serviciu), care implinesc varsta standard de pensionare pentru limita de varsta diminuata cu cinci ani si care:
-sunt trecuti in rezerva ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a reorganizarii unor unitati si a reducerii unor functii din statele de organizare, precum si pentru alte motive sau nevoi ale institutiilor din domeniul apararii nationale, ordinii publice si securitatii nationale; sau
-sunt trecuti in rezerva sau direct in retragere ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de catre comisiile de expertiza medico-militara.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024