ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Pot depune cererea de pensie ? Unde ma incadrez ?


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua; Doresc sa depun cererea de pensionare
Am implinit 60 de ani, si am cateva nelamuriri si intrebari.
Am lucrat la Republica 1975 ? 1994, in aceasta perioada am lucrat in grupa a II a; Citez din cartea de munca ?a lucrat la locul de munca pres. La pct. 24 anexa 2 ord. 50/90 timp de 12 ani 3 luni si 14 zile in procent de 100%?
1 . Intrebare: Inscrisurile de cartea de munca sunt corecte, pentru a recunoaste cei 12 ani de grupa a II a ? este nevoie de adeverinta ?
Am lucrat la Fabrica de ciment Fieni in perioada 1994 ? 2003, in aceasta perioada am lucrat in grupa a II a; am adeverinta in care este mentionat ?a fost incadrat in grupa a II a de munca, in procent de 100%, conform Ordinului 50/1990, la anexa nr.2 pct 4 si nominalizarii efectuate prin Dispozitia nr. 60 / 04.04.1990 a C.L.A. FIENI?. Aici am 3 perioade intrerupte de ( 2 luni somaj si inca o luna de somaj ) din 01.11.1994 ? 01.04.2001 totalizand 6 ani si 2 luni de grupa a II a.
2 . Intrebare: Inscrisurile din adeverinta sunt corecte, pentru a recunoaste cei 6 ani de grupa a II a ? perioada de somaj este considerata ca vechime ?
Daca raspunsurile sunt pozitive, pentru cei 18 ani la grupa a II a; am o reducere a varstei de pensionare cu 4 ani, dar nu am 61 de ani, ma incadrez la pensie anticipata / partial ? Avand in vedere ca am o vechime de 42 de ani in prezent, acesti 4 ani se adauga la solicitarea mea de pensie anticipata / partial ? Daca DA, voi cumula 46 ani de cotizatie si ma incadrez la pensie anticipata ( fara penalitati ) 35 de ani ( stagiu complect ) + 8 ani ?; daca nu ma incadrez care este procentul de penalitate, avand in vedere ca am doar 7 ani peste cei 35 stagiu complect ? Recalcularea pensiei anticipata partial in cazul meu se va face la 61 de ani? din oficiu sau la cerere ?
In speranta ca am fost inteles in expunerea cazului meu, va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cu respect, Stamatescu


Adaugata in: Pensii
Constantin Ioan Stamatescu
 User  Constantin Ioan Stamatescu
a intrebat la 17 Nov. 2017
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Constantin Ioan Stamatescu
 User Constantin Ioan Stamatescu
a raspuns userului georgeta ganea la 23 Nov. 2017
Buna ziua, va multumesc pentru raspuns, mai am 2 intrebari; 1. Am 60 de ani impliniti si am 42 de cotizatie nu 43. Care este procentul de penalitate ? .
2. Recalcularea pensiei se face la 61 de ani ?
Multumesc.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 17 Nov. 2017
Stagiul suplimentar pentru lucru in conditii de grupa a IIa se adauga stagiului efectiv realizat pentru orice tip de pensie.
Somajuil este perioada contributiva in sistemul public de pensie ,deci reprezinta stagiu de cotizare la pensie.
Faptul ca aveti inregistrata in carnetul de munca perioada de grupa a IIa cat ati lucrat la Republica se ia in considerare la pensie
Adeverinta de la C.L.A Fieni este in regula.
Din datele prezentate de dvs. indepliniti conditia de pensionare anticipata, varsta minim 60 de ani si un stagiu complet de cotizare realizat de minim 43 de ani.
Stagiu militar daca l-ati efectuat ,se va lua in calcul la trecerea de la pensie anticipata la pensie pentru limita de varsta , respectiv la implinirea a 61 de ani

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024