ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Probleme pensionare anticipata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Salut. Tatal meu in varsta de 63 de ani nu se incadreaza pentru a iesi la pensie, nici macar anticipat. Motivele sunt urmatoarele:
A fost angajat cu grupa, o perioada de mai multi ani, era trecuta pe cartea de munca, primea zile on plus la concediu, lapte, insa, compania angajatoare nu si-a platit contributiile la stat pt grupa de munca. Prin urmare nu se ia in considerare, spun cei de la casa de pensii. Mie mi se pare foarte ciudat. Firma nu si-a platit datoriile catre stat. Ce treaba au datoriile firmei catre o alta institutie cu tata? El a avut carte de munca, se ducea la munca.
O alta firma la care a lucrat o perioada de cativa ani, nu si-a platit cotizatiile la stat timp de 1 an si 3 luni. La casa de pensii i s-a spus ca acea perioada nu sw ia in considerare. Din nou, a semnat contrat de munca, se ducea la munca. Datoriile sunt ale firmei catre stat. Mi se pare si aiurea, ca solutie sa dea el in judecata firmele acelea pe motiv ca nu au platit datoriile lor catre o alta institutie. Ce solutie ar fi? Va multumesc.

Roxana Constantin
 User  Roxana Constantin
a intrebat la 11 Aug. 2018
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024