ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Program GRATUIT de Calculare Pensii


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
Ma numesc Mihai si am o mare nelamurire referitor la- Programul gratuit de Calculare Pensii.
Nu stiu care salariu se introduce acolo. Pana inainte de 1989 a fost mai usor. Acuma salariul meu de incadrare care este fix si fara sporuri (vechime, conditii speciale, sporuri etc) nu este egal cu salariul brut( venitul). La salariul de incadrare se mai adauga premiile care de regula sunt mai mari ca si salariul de incadrare si rezulta salariul brut( Total venituri). CAS-ul de 10,5% se retine dupa brut ca de altfel sanatatea,5,5% si somajul de 0,5%. Acest venit brut nici intr-o luna nu este cat in celalta luna. Ca lucrurile sa fie si mai complicate primesc tichete impozabile.
Ce fel de venit sa introduc in acel program? (Program GRATUIT de Calculare Pensii)
2. Si mai am o intrebare referitoaare la grupa de munca.
Am lucrat neintrerupt in grupa de munca I la CFR( am adeverinta ) 7 ani 11 luni si 14 zile in periada 1971- 1980 ( intre timp am facut si armata si m-am reincadrat in 9 zile)
Asta inaite de terminarea facultatii la zi dupa care am mai lucrat 3 luni si 12 zile in grupa de munca I in 1983-1984. INTREBARE Cat se socoteste grupa de munca I? Se aduna matematic zilele, lunile si an 14 zile 11 luni si 7 ani cu 12 zile si 3 luni? si rezulta 26 zile 2 luni si 8 ani? Cu cat mi se reduce varsta standard de pensionare? Sunt nascut in 1953 30 decembrie. Astept cu nerabdare raspunsurile Dvs.Nelinistea mea se leaga de faptul nu se aduna cele 2 cazuri si se iau in calcul numai anii intregi. Ca asa a vrut legiuitorul. Va multumesc.

Mihai Varga Mihai
 User  Mihai Varga Mihai
a intrebat la 17 Aug. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Mihai Varga
 User Mihai Varga
a raspuns la intrebare la 23 Aug. 2014
Multumesc frumos D-na Georgeta. In mare parte m-a lamurit raspunsul Dvs.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 17 Aug. 2014
Pana la data de 01.04.2001 se iau in calcul drepturile salariale trecute in carnetul de munca si ulterior acestei date veniturile care se regasesc in declasratiile individuale care au stat la baza calculului CAS.Aceste venituri pot fi obtinute de la casda de pensie prin solicitare scrisa si se elibereaza o adeverinta.In programul informatic pus la dispozitie de casa nu se pot introduce date cu sporul pentru grupa de munca.Va trebui ca pentru anii respectivi sa se calculeze sporul separat.Se cumuleaza perioadele lucrate in grupa I a de munca, nu are importanta ca ati lucrsat in perioade diferite.La calculul sporului se iau anii interi si lunile intregi.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024