ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

recalculare pensie, raspunsul casei de pensii in termen legal.


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua, in urma sfatului dumneavoastra am trimis pentru recalcularea pensiei toate datele necesare in vederea recalcularii pentru cei 7 ani lucrati dupa pensionare, am timis la casa de pensii sector 4 cu confirmare de primire. Am primit confirmarea de primire in timp util dar de atunci au trecut 60 de zile si nu s-a mai intamplat nimic nici modificare de pensie ,nici un raspuns de la casa de pensii. Ce pot face mai departe? nu e depasit termenul legal de raspuns? Va multumesc anticipat.

Marin Nae
 User  Marin Nae
a intrebat la 16 Mai. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

3 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului georgeta ganea la 19 Mai. 2014
Nu va grabiti cu "nu exista" pentru ca:

Art. 8 - OUG 27/2002
(1)Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, ?n termen de 30 de zile de la data ?nregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
(2)Pentru soluţionarea petiţiilor primite de la o altă autoritate sau instituţie publică, potrivit art. 6 alin. (4), curge un nou termen de 30 de zile.
(2)Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 61, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data ?nregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă.

Art. 9
?n situaţia ?n care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile.

CNPP este institutie publica de interes national. In concluzie, termenul este de maxim 45 de zile. Iar in cazul domnului a fost cu mult depasit din pacate. Toate termenele din legiile aplicabile cu privire la solicitarile transmise catre institutii publice au la baza aceasta Ordonanta.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 16 Mai. 2014
Mai intaii urmariti valoarea pensiei din talonul de pensie.Oricum pensia se va recalcula cu data de intaii a lunii in care ati facut cererea dar de regula aceste decizii se emit de la caz la caz dupa perioade mai mari de timp.In lege si hg nu sunt prevazute termene de emitere a acestor decizii.Doar la depunerea dosarului de pensionare este prevazut un termen de emitere
Art. 106
(1) Admiterea sau respingerea cererii de pensionare se face prin decizie emisa de casa teritoriala de pensii, respectiv de casa de pensii sectoriala, in termen de 45 de zile de la data inregistrarii cererii.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 16 Mai. 2014
Raspunsurile se acorda in general in maxim 45 de zile de catre institutille publice. Mergeti din nou la Casa de pensii si solicitati un raspuns privind recalcularea.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024