ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

recuperare contributii de asigurari sociale


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna ziua,
In urma primirii deciziei de pensionare am constatat ca nu mi-au fost luate in calcul veniturile realizate intr-un contract cu durata de 2 ore pe zi ce l am avut in paralel cu contractul de baza de 8 ore,justificindu-mi-se ca acestea sint considerate venituri suplimentare si nu intra in baza de calcul a pensiei.
Mentionez ca unitatea la care am avut acest contract a virat la stat toate contributiile, in acest sens eliberindu-mi-se o adeverinta care a fost depusa la dosarul de pensionare.
As dori sa stiu daca imi pot recupera aceste sume care nu au fost valorificate in cadrul calculului pentru pensie si unde ma pot adresa.
Multumesc !

Letitia Badulescu
 User  Letitia Badulescu
a intrebat la 22 Iul. 2014
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 22 Iul. 2014
Art. 134 din HG 257 DIN 2011
(1) Pensia poate fi recalculata, la cerere, prin adaugarea veniturilor si/sau a stagiilor de cotizare nevalorificate la stabilirea acesteia.
(2) Pensia pentru limita de varsta poate fi recalculata, la cerere, prin adaugarea stagiilor de cotizare realizate dupa data inscrierii la pensie.
(3) La recalcularea pensiilor pentru limita de varsta, stabilite potrivit legislatiei anterioare intrarii calcul la stabilirea pensiei anticipate partiale.
(5) La recalcularea pensiilor de invaliditate in conditiile alin. (1), stabilite potrivit legislatiei anterioare intrarii in vigoare a legii, se calculeaza punctajul mediu anual aferent in vigoare a legii, se utilizeaza stagiul complet de cotizare avut in vedere la stabilirea pensiei.
(4) La recalcularea pensiilor anticipate si anticipate partiale in conditiile alin. (1), stabilite potrivit legislatiei anterioare intrarii in vigoare a legii, se calculeaza punctajul mediu anual aferent stagiului/veniturilor adaugate potrivit legii si se mentine procentul de diminuare, luat in stagiului/veniturilor adaugate potrivit legii, iar punctajul aferent stagiului potential se determina cu respectarea conditiilor si modalitatii de calcul de la ultima decizie de stabilire/modificare a drepturilor de pensie.
(6) Pensia poate fi recalculata, la cerere, in cazul depunerii unor declaratii rectificative, de natura a modifica veniturile si/sau stagiile de cotizare valorificate initial la stabilirea acesteia.
(7) Drepturile recalculate potrivit alin. (1)?(6) se acorda incepand cu luna urmatoare celei in care a fost inregistrata solicitarea.


Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024