ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stagiu de cotizare la pensie in cazul concediului fara plata


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In perioada 2011-2014 am avut lunar contractul individul de munca suspendat in baza art 54 din Codul Muncii ,intelegerea partilor, cate 10 zile sau mai putin , restul zilelor din luna lucratoare. In fiecare luna din aceasta perioada am avut venit salarial pentru care s-au depus declaratiile si s-au achitat contributiile sociale. Cand am fost la Casa de pensii pentru a depune Dosarul de pensie anticipata partiala initial mi-au spus ca am vechimea de 32 ani si 2 luni ,apoi au vazut declaratia cu veniturile realizate din 2011 ,unde era operata perioada fara plata .Au respins dosarul deoarece zilele fara plata se scad din vechime, desi le-am explicat ca am venit salarial lunar si continuitate in declaratii.Daca scot o adeverinta de stagiu ma ajuta la ceva? I-am intrebat daca pot cumpara acesta perioada fara plata cu noua lege si mi-au zis ca nu cred pentru ca am continuitate.Multumesc!

Rodica Birzu
 User  Rodica Birzu
a intrebat la 21 Oct. 2016
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

2 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 21 Oct. 2016
Raspunsul corect, scuze s-a generat un raspuns care nu raspunde problemei dvs.Scuze
Concediu fara plata suspenda contractul de munca si nu este perioada contributiva la pensie,deci nici stagiu de cotizare la pensie.
Legea cu cumpararea vechimii intr-adevar se adreseaza acelor pesoane care nu au fost asigurate in ultimii 5 ani.Sunteti un caz particular si in opinia mea nu puteti intra in incidenta acestei legi
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 21 Oct. 2016
Dati cateva date respectiv luna si anul de nastere.Numai pentru barbati stagiul de cotizare este de 35 de ani , pentru femei stagiul complet de cotizare este dat de luna si anul nasterii si este m,si mic in niciun caz 35 de ani Daca este problema dvs. ceva nu este in regula.
Concediu fara plata suspenda contractul de munca si nu este perioada contributiva la pensie,deci nici stagiu de cotizare la pensie.
Legea cu cumpararea vechimii intr-adevar se adreseaza acelor pesoane care nu au fost asigurate in ultimii 5 ani.Sunteti un caz particular si in opinia mea nu puteti intra in incidenta acestei legi.,caz in care nu mai activati ca asigurat, salariat.

Alte intrebari despre Pensii

Expertii nostri
violeta Georgescu
George Andreescu Ioana Popa Marius Ion Gratiela Petrescu adriana iancu Viviana Serni
TOP RASPUNSURI 2024