ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Stagiul de cotizare in conditii deosebite


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Buna seara!
Cum credeti ca se interpreteaza aceste hotarari?

“HG 261/2001 Art. 13. - Perioada în care un salariat care lucreaza în locuri de munca în conditii deosebite a fost în concediu de odihna sau în incapacitate de munca se considera timp în care activitatea s-a desfasurat în conditiile locului de munca în care a lucrat la data ivirii acestei situatii.
Art. 14. - (1) Dovedirea perioadelor de activitate desfasurata în locuri de munca în conditii deosebite în vederea pensionarii se face pe baza înregistrarii acestora în carnetul de munca, conform metodologiei stabilite de Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, pe baza unei adeverinte emise de angajatorul la care a lucrat salariatul respectiv sau pe baza listelor cuprinzând persoanele care au desfasurat activitatea în locuri de munca în conditii deosebite.”

si
HG 246 "ART. 10 - Perioada în care un salariat ce lucrează în locuri de munca în condiţii deosebite a fost în concediu de odihna sau în incapacitate de munca se considera timp în care activitatea s-a desfăşurat în condiţiile locului de munca în care lucra la data ivirii acestei situaţii.
si
ART. 13 - (1) Dovedirea perioadelor de activitate desfasurata în locuri de munca în condiţii deosebite anterior datei de 1 aprilie 2001, în vederea pensionării, se face pe baza înregistrării acestora în carnetul de munca, conform Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, cu modificările ulterioare sau pe baza unei adeverinte emise de angajatorul la care a lucrat salariatul respectiv.
(2) Dovedirea stagiilor de cotizare realizate ulterior datei de 1 aprilie 2001 se face pe baza declaraţiilor privind evidenta nominală a asiguraţilor şi a obligaţiilor de plata către bugetul asigurărilor sociale de stat iniţiale sau rectificative, după caz, prevăzute de Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Ordinul ministrului muncii şi solidarităţii sociale nr. 340/2001, cu modificările şi completările ulterioare."

Eu am inteles ca dupa 2001 concediile medicale sunt considerate stagii de cotizare in conditii deosebite daca persoana a lucrat in conditii deosebite! Totusi in adeverinta de la CJP lunile cu concediu medical sunt incomplete! Ar trebui rectificate declaratiile nominale sau alte documente?


Multumesc!


Adaugata in: Pensii
Viorel Chiose
 User  Viorel Chiose
a intrebat la 26 Nov. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

5 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viorel Chiose
 User Viorel Chiose
a raspuns userului georgeta ganea la 13 Dec. 2012
Nu intelegeti ca eu am lucrat in conditii deosebite, iar concediile medicale intre 2001-2005 nu apar deloc in adeverinta de la Casa de Pensii, sunt trecute lunile incomplete! Dupa 2005 sunt evidentiate la prestatii de asigurari sociale in conditii deosebite!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului georgeta ganea la 04 Dec. 2012
Anterior datei de 01,04,2001 intr-adevar nu sunt evidentiate concediile medicale pentru ca in calculul pensiilor se iau drepturile salariale inscrise in carnetul de munca sau in eventuale adeverinte de sporuri care nu se regasersc in carnet.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns userului Viorel Chiose la 04 Dec. 2012
Art. 49 DIN lEGEA 263 din 2010
(1) In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
;;;;;;
d) a beneficiat, in perioada 1 aprilie 2001 ? 1 ianuarie 2006 de indemnizatii de asigurari sociale, acordate potrivit legii;
e) a beneficiat, incepand cu data de 1 ianuarie 2005, de concediu pentru incapacitate temporara de munca cauzata de accident de munca si boli profesionale;
;;;;
Incepand cu 01,01,2006 e adevarat concediile medicale nu mai sunt perioade asimilate , sumt perioade contruibutive pentru ca se plateste CAS la salariu minim iar incepand cu 01,01.2011 la 35% din salariu mediu brut pe economie.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Viorel Chiose
 User Viorel Chiose
a raspuns userului georgeta ganea la 03 Dec. 2012
Buna seara!

CM nu sunt perioade asimilate!
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 01 Dec. 2012
Nu se pune problema rectificarii declaratiilor. La contabilizarea timpului lucrat in conditii deosebite vor fi introduse si perioadele de concediu medical acordate in timp ce dvs erati incadrat in astfel de conditii.Este normal sa fie evidentiate separtat concediile medicale pentru ca sunt perioade asimulate.

Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024