ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

Vechime in munca


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


Daca maine sunt dat afara, dau firma in judecata si instanta decide - dupa vreun an - sa ma reintegrez, cum imi afecteaza acest lucru vechimea in munca la pensie? Adeverinta de vechime cum va arata: 01.01.1970 - 01.01.2013 angajat la SC BRAND SA, sau 01.01.1970 - 01.05.2012 angajat, cu 01.05.2012 a fost concediat disciplinar, cu 01.01.2013 reia activitatea in baza aceluiasi contract de munca conform hotararii judecatoresti irevocabila nr...../..... Cartile de munca am inteles ca sunt blocate cu 01.01.2011.

Adaugata in: Pensii
Un Actor Radulescu Mihai
 User  Un Actor Radulescu Mihai
a intrebat la 13 Oct. 2012
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

4 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [0]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns userului un actor Radulescu Mihai la 17 Oct. 2012
Cartile de munca scoase din uz folosesc la a face dovada vechimii in munca, in cazul in care ele au existat anterior anului 2011 (angajatul a avut deshisa o carte de munca).

O astfel de adeverinta regasiti pe site-ul ITM-ul, puteti incerca aici http://itmbihor.ro/index.php?pagina=formulare

De asemenea, pe site-ul legislatiamuncii.manager.ro regastiti acelasi model de adeverinta: http://legislatiamuncii.manager.ro/a/2942/atestarea-vechimii-in-munca-model-de-adeverinta.html

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Un Actor Radulescu Mihai
 User Un Actor Radulescu Mihai
a raspuns userului Ioana Popa la 15 Oct. 2012
dna Popa,

Pe mine ma interesa mai mult cum va arata adeverinta in ipoteza mentionata mai sus, nu diferenta dintre o carte blocata si una scoasa din uz, nu suntem la ora de analiza gramaticala. Ca este blocata/scoasa din uz, finalitatea este aceeasi: nu se mai scrie in ea. In plus un lucru scos din uz nu mai foloseste la nimic - o moneda de acum 3 ani, SCOASA DIN UZ, va mai ajuta cu ceva daca o folositi acum? va deconteaza cineva la valoarea ei actuala? -, ori cartea de munca din cate stiu eu probeaza inca vechimea anterioara momentului 01.01.2011, dar nu vreau sa continui polemica cu dv.

Revenind la intrebarea mea legata de adeverinta de vechime - cum ar arata ea in ipoteza mai sus mentionata, daca experienta dv imi poate oferi aceasta informatie, ar fi excelent.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Ioana Popa
 Expert Ioana Popa
a raspuns la intrebare la 15 Oct. 2012
Cartile de munca nu sunt blocate, ci scoase din uz, este o diferenta. Ele au fost inchise pana in decembrie 2010. Incepand cu ianuarie 2011 vechimea in munca se dovedeste prin adeverinta de vechime.

Hotararea de reincadrare in munca este emisa de instanta daca angajatul, la momemtul depunerii plangerii, solicita reintegrarea pe acelasi post detinut anterior concedierii. In cazul in care verdictul este unul in favoarea angajatului iar pe postul respectiv a fost incadrata o alta persoana, contractul acesteia din urma va inceta de drept, iar apoi se va trece la repunerea in drepturi a salariatului concediat. Situatie in care instanta de regula decide, in conformitate cu legea, plata tuturor drepturilor corespunzatoare perioadei curpinse intre data concedierii si data reincadrarii pe post.
Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [1] Nemultumit de acest raspuns [1]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 14 Oct. 2012
In urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, salariatul se pune in drepturi de la data incetarii CIM pana la pronuntarea hotararii. Angajatorul va trebui sa depuna declaratii rectificative cu privire la contributia individuala si a angajatorului calculata pentru fiecare luna in parte pe baza despagubirilor banesti calculate. Nu stiu daca va intereseaza vechimea in munca sau stagiul de cotizare. Stagiul de cotizare se calculeaza pentru perioada respectiva. In ce priveste vechimea in munca, se aplica prevederea de la art 16 al. 4 din Codul Muncii. Daca in toata aceasta perioada ati lucrat la alt angajator ati beneficiat de vechime pe baza acelui contract de munca.

Alte intrebari despre Pensii

Expertii nostri
Ioana Popa
Viviana Serni Radu Anton G Stancu violeta Georgescu Gratiela Petrescu adriana iancu
TOP RASPUNSURI 2024