ClubLegislatiaMuncii.ro cauta utilizator meniu
Email RSS Facebook Comunica experienta
ClubLegislatiaMuncii.ro

zilele de sarbatori legale in stagiul de cotizare


ClubLegislatiaMuncii.ro Q&A


In cursul anului 2012 am avut 15 zile lucrate sambata si duminica la solicitarea conducerii unitatii. Aceste zile mi-au fost platite in regim normal dupa disponibilizare, suma pentru care s-au virat contributia la Casa Judeteana de Pensii. Am actionat unitatea in judecata pentru disponibilzarea nelegala si in timpul procesului mi s-a platit sporul de 100% pentru cele 15 zile pentru care iarasi mi s-a retinut contributia si s-a virat la Casa de Pensii.
In adeverinta de stagiu eliberat de Casa de Pensii aceste sume figureaza ca baza de calcul dar la rubrica " zile lucrate" apare 0.
Aceste zile pentru care am achitat contributia dubla de ce nu figureaza ca zile lucrate? / exista vreo lege care reglementeaza acest lucru?
De la unitate mi se comunica ca zilele lucrate sambata -duminica sunt considerate ore suplimentare si nu pot fi trecute ca zile lucrate? De ce ? Am lucrat chiar mai mult de 8 ore care ar fi fost programul normal.
Doresc concret sa-mi raspundeti, unitatea cand a virat contributia catre Casa de Pensii trebuia- era obligat? sa treaca in rubrica zile lucrate cele 15 zile si care sunt normele legale care prevad acest lucru.

Laszlo Eva
 User  Laszlo Eva
a intrebat la 24 Iul. 2015
Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern
Aboneaza-te GRATUIT la
Newsletter-ul ClubLegislatiaMuncii.ro

pentru a primi cele mai proaspete informatii si analize referitoare la subiectele care te intereseaza!

Primesti gratuit raportul "Noutati despre Regulamentul Intern + Model general de Regulament Intern"!


Da, doresc să primesc informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Rentrop & Straton. Termeni si conditii de utilizare a site-ului Nota de informare


 

1 raspunsuri

Voteaza raspuns Apreciez acest raspuns [0] Nemultumit de acest raspuns [0]
Georgeta Ganea
 User Georgeta Ganea
a raspuns la intrebare la 24 Iul. 2015
Art. 34 din HG 257 DIN 2011
(1) Stagiul de cotizare se determina si se exprima in zile calendaristice.
(2) Modalitatea tehnica de transformare a zilelor lucratoare in zile calendaristice, in vederea determinarii stagiului de cotizare realizat, se face potrivit procedurii aprobate prin ordin al presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice, denumita in continuare CNPP.

Art. 35
(1) Stagiul de cotizare se certifica asiguratilor, din oficiu, o data la 2 ani, de catre CNPP si casele de pensii sectoriale.
(2) Certificarea prevazuta la alin. (1) se face prin emiterea si comunicarea catre asigurati a Certificatului privind stagiul de cotizare in sistemul public de pensii.


Alte intrebari despre Pensii

TOP RASPUNSURI 2024